Beneficiile sucului de lămâie. 6 motive pentru care ar trebui să bei suc de lămâie pentru a-ți îmbunătăți sănătatea

De la hidratare la reducerea ridurilor sau menținerea rinichilor sănătoși, sucul de lămâie are o mulțime de efecte benefice.
Beneficiile sucului de lămâie. 6 motive pentru care ar trebui să bei suc de lămâie pentru a-ți îmbunătăți sănătatea

Beneficiile sucului de lămâie sunt de neconestat. Nutriționiștii și medicii recunosc importanța vitaminei C din sucul de lămâie. Aceasta este foarte importantă pentru sănătatea generală și sistemul imunitar în special.

Beneficiile sucului de lămâie. Ce e important să știi

Medicii spun că atunci când vine vorba de îmbunătățirea sănătății, micile ajustări pot face o mare diferență. Adăugând suc de lămâie  în apă, puteți simți îmbunătățiri ale aspectului pielii, ale nivelului de energie și chiar să slăbiți mai ușor.

Vă menține hidratat

Nu tuturor ne place gustul apei plate, dar adăugarea unei felii de lămâie în apă rece sau fierbinte ne va determina să bem mai multă apă pe parcursul zilei. Asta ne va îmbunătăți hidratarea și efectele benefice pe care le produce.

Lămâile au conținut bogat de vitamina C

Ca și alte citrice, lămâile sunt foarte bogate în vitamina C, care este un antioxidant puternic despre care se crede că întărește sistemul imunitar și protejează celulele de deteriorare. Apa fierbinte cu lămâie poate avea un efect liniștitor, arată express.co.uk. Publicația menționează conținutul de vitamina C printre beneficiile sucului de lămâie.

Lămâile ar putea ajuta la pierderea în greutate

Mulți oameni care încearcă să piardă în greutate susțin că apa plată cu lămâie îi ajută să ajungă la greutatea dorită. Studiile au evaluat efectele apei cu lămâie asupra șoarecilor. Rezultatele au arătat că a redus creșterea în greutate, dar sunt necesare mai multe cercetări la om.

Gustul apei cu lămâie ar putea ajuta la reducerea poftei de gustări nesănătoase. Menținerea unui nivel bun al hidratării ajută la pierderea în greutate în general. Mai ales dacă înlocuiți băuturi dulci cu apă plată cu lămâie.

Beneficiile sucului de lămâie – Pielea va deveni strălucitoare

Datorită vitaminei C din lămâi, precum și a volumului crescut de apă consumată odată cu sucul de lămâie, ar trebui să observați rezultate privind aspectul pielii.

Consumul de apă cu lămâie poate reduce aspectul ridurilor și poate îmbunătăți starea pielii uscate.

Ajută la o digestie mai bună

Unii oameni care beau apă caldă cu lămâie dimineața spun că îi ajută să-și pună sistemul digestiv în mișcare. Se știe că lichidele calde relaxează sistemul digestiv, având adesea un efect laxativ atunci când sunt consumate la prima oră a dimineții.

Beneficiile sucului de lămâie – Ajută la prevenirea pietrelor la rinichi

Se spune că prin consumul de acid citric – găsit în lămâi – scade riscul de formare a pietrellor la rinichi. Acidul citric ar putea ajuta la spargerea pietrelor mici, în timp ce consumul de cantități mai mari de apă poate ajuta corpul să curățeze sistemul și să elimine pietrele mai repede.

Urmăriți EGO.ro și pe
Am aflat detalii noi!
9.3 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.