Biscuiți cu ovăz și banane. Rețeta de post din 3 ingrediente

Biscuiți gata în 30 de minute.

Scris de: Oana Matei

24 Nov. 2022

Biscuiți cu ovăz și banane. Rețeta de post din 3 ingrediente

Acești biscuiți sunt cei mai sănătoși și ușori biscuiți pentru mic dejun sau gustare. Pentru această rețetă nu este nevoie să adăugați zahăr sau alt îndulcitor pentru că sunt îndulciți natural cu piure de banane și merișoare. Din banane, fulgi fini de ovăz, merișoare sau oricare alte fructe uscate aveți, biscuiții cu ovăz sunt perfecți pentru perioada de post.

În plus, datorită ovăzului sunt foarte de sățioși. Modul de preparare al acestor biscuiți este atât de simplu, încât și un copil poate să-i facă.

Biscuiți de casă fără gluten și fără zahăr?

Ingredientele de care aveți nevoie pentru această rețetă de biscuiți de ovăz cu banane sunt:
Banane coapte– bananele cu coaja înnegrită sau cu pete negre, pe care nu le vei mai mânca, sunt perfecte pentru rețeta de biscuiți. Bananele cu cât sunt
mai coapte, cu atât de mai dulci și mai aromate sunt.
Fulgi de ovăz– sunt recomandați fulgii de ovăz fini pentru că se coc mai repede. Dacă sunteți sensibili la gluten, achiziționați fulgi de ovăz fără gluten. Fulgii de ovăz nu conțin gluten, dar prelucrarea sau depozitarea lor ar putea fi contaminată. De aceea verificați pe etichetă conținutul de gluten.
Ulei de floarea soarelui– se poate înlocui cu ulei de cocos sau unt de arahide sau oricare alt unt de nuci.
Merișoare– în loc de merișoare, se pot folosi stafide, curmale, fructe confiate, caise deshidratate, chipsuri de ciocolată de post, etc.

Ingrediente

  • 3 banane medii bine coapte
  • 240 grame fulgi de ovăz
  • 50 mililitri ulei de floarea soarelui
  • 50 grame merișoare sau oricare alte fructe confiate
  • 1 linguriță scorțișoară ( opțional)
  • 1-2 linguri de miere ( opțional)

Mod de preparare

1. Merișoarele se pun la hidratat într-un pahar cu apă.
2. Bananele se decojesc, apoi, într-un castron se pasează fin cu furculița.
3. Se amestecă uleiul cu piureul de banane, apoi se adaugă fulgii de ovăz.
4. Compoziția de banane și fulgi de ovăz se omogenizează, apoi se lasă deoparte pentru 15 minute. În acest timp se hidratează fulgii de ovăz.
5. Amestecul de fulgi cu banane trebuie să fie lipicioasă și ușor umedă. Dacă este prea uscată, se adaugă o lingură de apă. Dacă este prea umedă se adaugă o lingură- două de fulgi de ovăz.
6. In compoziție se adaugă merișoarele hidratate. Dacă doriți, le puteți pune pe biscuiții formați, înainte de coacere.
7. Cu mâna unsă cu puțin ulei, se formează bile din aluat, apoi se aplatizează și se așază uniform, la distanță de 2-3 centimetri, în tava tapetată cu hârtie de copt.
8. Se dau biscuiții la cuptorul pre încins la 190 de grade, până se rumenesc.

Să vă fie de bine!

Etape de preparare Biscuiți cu fulgi de ovăz și banane
Etape de preparare Biscuiți cu fulgi de ovăz și banane
9.6 12 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.