Boala cruntă de care suferă Mioara Roman. “Pentru mine a fost foarte complicat să o văd așa”. Catinca a făcut mărturisirea dureroasă

Catinca Roman: „Ca o sugestie, sfatul ar fi acceptarea”
Boala cruntă de care suferă Mioara Roman. “Pentru mine a fost foarte complicat să o văd așa”. Catinca a făcut mărturisirea dureroasă

Catinca Roman a făcut mărturii cutremurătoare despre mama sa. Sora Oanei Roman a povestit recent despre boala incurabilă cu care se luptă Mioara Roman. În lumina ultimelor acuzații aduse de Oana Roman, cum că a renunțat să își mai viziteze mama la azil, Catinca a dezvăluit care a fost motivul care a stat în spatele acestei decizii.

Boala cruntă de care suferă Mioara Roman

De o bună bucată de vreme, Mioara Roman se află internată într-un cămin de bătrâni, întrucât suferă de o boală incurabilă care necesită tratement și îngrijire de specialitate. Oana Roman a decis să o interneze pe mama ei la azil, deoarece nu mai putea să aibă grijă de ea acasă.

Mioara Roman a fost diagnosticată în urmă cu mai mulți ani de Alzheimer și, a așa cum se știe, afecțiunea este una degenerativă, iar tratamentele existente nu fac decât să încetinească progresul bolii.

Catinca Roman a vorbit deschis despre acest subiect și a dezvăluit cât de greu îi este să își privească mama în suferință. Fiica vitregă a lui Petre Roman a spus că îi este greu să dea sfaturi celor care se confruntă cu astfel de situații, însă recomandarea pe care o poate face este acceptarea faptului că în fața unei astfel de boli niciun tratament sau medic nu poate face nimic.

”Din păcate, mama are Alzheimer. Îmi este greu să dau sfaturi, fiecare percepe evenimentele de genul acesta prin prisma lui. Pentru mine a fost și este foarte complicat să o văd pe mama așa, mai ales că a fost o femeie excepțională din toate punctele de vedere.

Ca o sugestie, sfatul ar fi acceptarea. Acceptarea faptului că suntem neputincioși în fața acestei boli. De asemenea, este foarte important de înțeles că astfel de bolnavi sunt imposibil de îngrijit așa cum trebuie acasă. În mentalitatea românească e blamata ideea de a-ți interna rudele în vârstă în sanatoriu. Ce nu realizează mulți este faptul că acești oameni au nevoie de îngrijiri de specialitate, pe care un om fără o pregătire medicală nu le-o poate oferi. Oamenii aceștia au și ei dreptul la o viață și un sfârșit decent. Desigur, în România, statul nu oferă niciun fel de suport pentru patologiile psihiatrice, dar asta este o altă discuție”, a dezvăluit Catinca Roman, într-un interviu pentru cancan.ro.

Ce este boala Alzheimer

Alzheimer face parte din categoria bolilor neurodegenerative și așa cum îi spune și numele este cauzată de degenerarea neuronilor. Boala Alzheimer poate afecta mai multe zone ale creierului iar pe măsură ce progresează, pacientul își poate pierde funcția cognitivă (memorie, limbaj).

Alzheimer este cea mai frecventă formă de demență, iar printre simptomele acestei afecțiuni se numără: pierderea memoriei, dificultatea de a duce la bun sfârșit activitățile zilnice, tulburări de vedere, modificări comportamentale, imposibilitatea de a lua decizii despre viața proprie.

Este o afecțiune care afectează în special persoanele în vârstă și nu ține cont de statul socal al acestora. Totuși, un factor de risc important în apariția acestei boli îl reprezintă istoricul familial. Cei care au în familie astfel de cazuri prezintă un risc mai mare de declanșare a demenței. Iar o parte din cazuri se moștenesc.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
8.7 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Ce să pui în sarmalele murate pentru o aromă divină. Cum se fac, sunt un...
Doliu la Craiova! A murit portarul care le-a adus un titlu: „Nu îl vom uita...
ȘOC! 5 vedete din România care au devenit mame după 40 de ani. Nu te...
El este câștigătorul Chefi la cuțite, sezonul 13. Surpriză uriașă la Antena 1! 😲
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat /...
Codin Maticiuc a rămas fără telefon în autobuz! „Cumva i-am și simțit!”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
Horoscop 24 Aprilie 2024. Balanțele vor avea bani, Peștii trebuie să-și mențină echilibrul atât în...
Horoscop Zilnic Miercuri 24 Aprilie 2024. Nativii Vărsător vor beneficia de motivația necesară pentru a-și...
Racii și alte patru zodii în avantaj. Alinierea planetelor aduce succes
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la...
Carmen Iohannis, lăudată pentru ținutele purtate în timpul vizitei oficiale din Coreea. Ce designer român...
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *