Boala fatală care poate apărea la persoanele care nu beau suficientă apă

Persoanele care nu beau suficientă apă în fiecare zi se expun unui risc pe care nici măcar nu și-l imaginează. Boala poate fi fatală.
Boala fatală care poate apărea la persoanele care nu beau suficientă apă

Foarte puțini sunt cei care se gândesc la boala fatală care poate apărea la persoanele care nu beau suficientă apă. Dar apa este cel mai important „ingredient” din organismul nostru, așa că nu ar trebui să ne mire asta.

Oamenii de știință spun că ar trebui să bem șase până la opt pahare de apă, pentru a evita apariția acestei boli. Este vorba despre o boala care ne poate pune viața în pericol și se instalează pe nesimțite.

Afecțiunea apare atunci când inima nu este capabilă să pompeze sângele în tot corpul, în mod corespunzător. De obicei, motivul este că mușchiul inimii a devenit prea rigid sau prea slab.

Boala fatală care poate apărea la persoanele care nu beau suficientă apă

Insuficența cardiacă este boala care apare atunci când nu bei suficientă apă. Boala nu apare dintr-o dată și de obicei se agravează în timp.

„Să bei suficientă apă este la fel de important ca reducerea consumului de sare. Menținerea hidratării este o modalitate de a susține inima și de a reduce riscul, pe termen lung, de a face boli de inimă”, a spus dr. Natalia Dmitrieva, autorul principal al unui nou studiu.

Dr. Dmitrieva, cercetător la National Institutes of Health din SUA, a condus o echipă care a făcut un studiu pe aproape 12.000 de adulți americani.

Participanții aveau vârste cuprinse între 45 și 66 de ani și aveau dosare de sănătate pe o perioadă de 25 de ani. Niciunul nu avea insuficiență cardiacă, diabet sau obezitate la începutul studiului.

Dintre ei, 1.366 (11,56%) au dezvoltat, mai târziu, insuficiență cardiacă, afecțiune care este mai frecventă odată cu înaintarea în vârstă.

Echipa a evaluat nivelul de sodiu din sânge, care crește atunci când nu bem suficientă apă. Un nivel normal de sodiu seric este între 135 și 146 miliechivalenți pe litru (mEq/L). Dar cei cu un nivel de aproximativ 143 mEq/L la vârsta mijlocie au avut un risc cu 39% mai mare de a face insuficiență cardiacă, comparativ cu cei care au avut niveluri mai scăzute.

Pentru fiecare creștere cu 1 mEq/L a sodiului seric din intervalul normal, riscul de a face insuficiență cardiacă a crescut cu cinci procente.

Datele au arătat, de asemenea, că persoanele de peste 70 de ani cu un nivel de sodiu de 143 mEq/L aveau cu 62% un risc mai mare de a dezvolta hipertrofie ventriculară stângă – îngroșarea inimii.

Hidratarea corectă poate preveni apariția bolii

Primele descoperiri sugerează că o bună hidratare poate ajuta la prevenirea sau încetinirea progresiei modificărilor din inimă, modificări ce pot duce la insuficiență cardiacă.

Lichidele – fie că este apă, ceai sau fructe, legume– sunt esențiale pentru o serie de funcții ale corpului. Acestea ajută inclusiv inima să pompeze sângele în mod eficient.

Cercetătorii au recomandat un aport zilnic de lichide de 6-8 căni (1,5-2,1 litri) pentru femei și 8-12 căni (2-3 litri) pentru bărbați, potrivit The Sun.

Insuficiența cardiacă poate fi declanșată de o serie de factori. Poate fi un atac de cord, hipertensiune arterială, diabet, cardiomiopatie. De asemenea, consumul excesiv de alcool și malformațiile cardiace la naștere pot avea acest efect. Dar obiceiurile sănătoase pentru inimă pot preveni multe dintre aceste afecțiuni.

Urmăriți EGO.ro și pe
Horoscop săptămâna 20-26 martie 2023
9.1 484 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Cutremurător! Jurnalistul sportiv cunoscut de o țară întreagă a fost găsit mort la 7 luni...
Se schimbă Codul Rutier. Șoferii vitezomani vor avea mari probleme
Ce se întâmplă în corpul tău dacă adaugi chiar și puțin LAPTE în cafea. Experții...
Catinca Roman pune gaz pe foc. Dezvăluiri ULUITOARE despre trecutul lui Petre Roman au ieșit...
Catinca Roman, dezvăluiri tulburătoare despre Petre Roman! Ce i-a făcut tatăl vitreg, în copilărie
„Eu nu aș avea voie să mă recăsătoresc?” Îndrăgita artistă, pregătită să îmbrace iar rochia...
Vestea dimineții pentru toți șoferii din România, s-a schimbat Codul Rutier: rămâi fără permis 180...
Româncă prinsă cu 155.000 de lire sterline cash, banii guvernului britanic, la ieșirea din Anglia....
Soția lui Bruce Willis, în lacrimi de ziua actorului: «Rugați-vă pentru el». Primele imagini după...
Cu cine a fost înlocuită Corina Dănilă și unde s-a mutat emisiunea ei de pe...
Doliu în Cinema! De ce a murit, de fapt, actorul din Harry Potter. Acum se...
Horoscop 22 Martie 2023. Astazi, Pestii ar trebui sa fie mult mai implicati in proiecte,...
8 nativi își vor da seama unde greșesc! Vor primi lecții de viață foarte utile
Shakira, surprinsă pe străzile din New York alături de un bărbat misterios. Cântăreața își reface...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *