Boala gravă care afectează femeile. Alertă în rândul specialiştilor

Specialiștii trag un semnal de alarmă: "Trebuie urgent să facem investiţii în cercetare pentru a salva vieţi"
Boala gravă care afectează femeile. Alertă în rândul specialiştilor

Specialiștii trag un semnal de alarmă! O boală despre care auzim tot mai des poate fi fatală pentru femei. Decesele în rândul bărbaților din cauza acestei boli sunt în număr mai mic.

Femeile au de două ori mai multe șanse să moară din cauza astmului decât bărbații, cel puțin așa arată noile studii. În Marea Britanie, în ultimii cinci ani, au murit 3200 de bărbați din cauza astmului, iar numărul femeilor răpuse de această boală este de 5100.

Conform acestui studiu, în Marea Britanie sunt aproximativ 3 milioane de femei care suferă de astm și 2,4 milioane de bărbați, scrie thesun.co.uk.

“Mulți se luptă cu simptome grave ale astmului și, în unele cazuri, își pierd viața”, a declarat directorul executiv al organizației Asthma Lung UK, Sarah Woolnough.

În cazul bărbaților astmul poate apărea în copilărie. În situația femeilor, acestea pot face boala atât la pubertate, cât și la vârsta adultă.

De asemenea, specialiștii spun că femeile adulte au șanse de 2,5 ori mai multe să ajungă la spital cu astm bronșic decât bărbații.

„Înțelegând rolul hormonilor sexuali în astm, am putea transforma viața a milioane de femei din întreaga lume. Trebuie urgent să facem investiţii în cercetare pentru a salva vieţi”, a mai spus Sarah Woolnough.

Așadar, femeile pot face forme mult mai grave de astm decât bărbații.

Care sunt simptomele astmului:

  • Tuse productivă sau seacă, mai ales în timpul nopții
  • Respirație scurtă, sacadată
  • Respirație șuierătoare
  • Senzație de presiune în zona toracică
  • Senzație de sufocare

Ce sunt atacurile de astm?

Atacurile de astm provoacă încordarea căilor respiratorii: apare tulburarea gravă de respirație și senzație de durere la nivelul toracelui.

În momentul în care apare un atac de astm acesta începe brusc și poate fi ușor, moderat sau sever. Este important ca astmul să fie controlat deoarece căile respiratorii devin inflamate. De menționat este faptul că astmul nu poate fi controlat, în simptomele acestuia pot fi ținute sub control cu ajutorul tratamentului dat de doctor.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Raicu revine în televiziune?
7.3 27 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *