Buna Vestire 2022, tradiţii şi obiceiuri. Ce este bine să pui în pragul casei

Buna Vestire este o sărbătoare plină de semnificaţii. Se spune că în această zi este bine să faci anumite lucruri pentru a te feri de rău tot anul.
Buna Vestire 2022, tradiţii şi obiceiuri. Ce este bine să pui în pragul casei

Buna Vestire 2022 este sărbătorită pe 25 martie de credincioșii ortodocși, care ţin cont în această zi de câteva tradiții și de obiceiuri importante, păstrate din cele mai vechi timpuri. Este una dintre cele mai importante sărbători ale primăverii. Mai mult, de Buna Vestire trebuie să ții cont de câteva superstiții și tradiții pentru a avea o vară bună. Iată ce este bine să pui în pragul casei.

Buna Vestire 2022 și povestea acestei zile încărcată de emoție

Buna Vestire 2022 mai este cunoscută și ca Ziua Cucului sau Blagoștevenia. Ziua este prăznuită în amintirea veștii date de Sfântul Arhanghel Gavriil Sfintei Fecioare, că va naște pe Fiul lui Dumnezeu. Buna Vestire sau popular, Blagoveștenia, este sărbătorită în fiecare an pe 25 martie, fiind una dintre cele mai importante sărbători din an.

Buna Vestire – Fecioara Maria, anunțată că va naște pe Fiul Domnului

„La praznicul Bunei Vestiri, Dumnezeu, care pururea poartă grijă neamului omenesc, a trimis pe Unul-Născut Fiul Său în lume, spre mântuirea noastră.

El a încredinţat această taină numai unuia din slujitorii Săi, slăvitului Arhanghel Gavriil. Astfel, l-a trimis pe acesta, mai înainte cu nouă luni de Naşterea după trup a Fiului, la Sfânta Fecioară Maria, din Nazaret. Curată fiind ea şi vrednică de slujirea aceasta.

Şi, venind îngerul în cetatea Nazaret, i-a zis: ,,Bucură-te, ceea ce eşti plină de har, Domnul este cu tine!” (Luca 1, 28)

Buna Vestire 2022, tradiţii şi obiceiuri

„Nu te teme, Marie, că ai har la Dumnezeu. Şi, iată, vei lua în pântece şi vei naşte fiu şi vei chema numele lui – Iisus. Acesta va fi mare şi Fiul Celui Preaînalt Se va chema, şi Domnul Dumnezeu. Îi va da Lui tronul lui David, părintele Său şi împărăţia Lui nu va avea sfârşit” (Luca 1, 30-33)

 Buna Vestire – Tradiții și obiceiuri

  • De Buna Vestire nu se pun ouă la cloșcă deoarece se crede că puii ar putea ieși cu două capete și patru picioare.
  • Această zi aduce mereu creștinilor o veste minunată.
  • În această zi oamenii nu trebuie să se certe pentru că este mare păcat.
  • Cei care se ceartă în ziua de Buna Vestire vor avea necaz tot anul.
  • Craca pe care a cântat cucul de ziua aceasta era tăiată și pusă în scăldătoarea fetelor, în speranța că flăcăii nu le vor ocoli.
  • O altă tradiție din străbuni spune că, de Buna Vestire, nu avem voie să ieșim din casă flămânzi. În această zi este obligatoriu să se mănânce bine și să nu se simtă deloc senzația de foame.
  • Oamenii de la sat obișnuiesc să pună de Buna Vestire pâine şi sare pe pragul uşii de la intrarea în casă, pentru a hrăni îngerii.
  • Mai mult, în această zi se face un foc mare în curte pentru a încălzi îngerii.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Câte diplome are Ramona Olaru, de fapt
9.1 74 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *