Butonul din mașină care te ajută să dezgheți rapid parbrizul. Puțini șoferi știu de el

Butonul din mașină care te ajută să dezgheți rapid parbrizul. Puțini șoferi știu de el

Butonul din mașină care te ajută să dezgheți rapid parbrizul. Pe timpul iernii, deszăpezirea mașinii poate fi un lucru neplăcut, mai ales dacă suntem în întârziere și ne grăbim să ajungem la birou sau să ducem copiii la școală.

Dar cel mai dificil moment este atunci când avem de îndepărtat gheața de pe parbrizul autovehiculului. În astfel de cazuri, racleta este cea care ne ajută. Însă ceea ce nu mulți șoferi cunosc este faptul că mașinile sunt dotate cu un buton special care ajută la dezghețarea parbrizului. Îl poți folosi cu toată încrederea.

Butonul din mașină care te ajută să dezgheți rapid parbrizul

Activitatea de dezghețare a parbrizului la primele ore ale dimineții nu este tocmai una plăcută. Iar specialiștii de la Driving Test Succes au vrut să găsească metode alternative de succes. Potrivit acestora, șoferii nu mai sunt nevoiți să stea în frig cât timp încearcă să elimine gheața de pe parbriz. Este nevoie să acționeze un singur buton, iar stratul de gheață de pe parbriz se va topi în câteva minute.

Driving Test Succes au postat și un filmuleț pe TikTok în care îi sfătuiesc pe conducătorii auto să folosească butonul care acționează ventilatorul pentru parbriz. Deși această opțiune este utilizată frecvent pentru dezburirea parbrizului, ea poate fi folosită și pentru dezghețarea acestuia.

Opțiunea pentru ventilator trebuie setată pe maximum, iar după doar câteva minute parbrizul va fi dezghețat complet. După eliminarea gheții, ventilatorul poate fi setat la opțiunea normală.

„Ai parbrizul înghețat? Selectează temperatura maximă,” spun experții în video-ul publicat pe TikTok. „Activează la maximum ventilatorul pentru parbriz. Gheața va începe să se topească de la căldură. Șterge apa în exces și activează ventilatorul pe opțiunea normală.”

Videoclipul a strâns mii de aprecieri într-un timp scurt. Iar șoferii care au încercat butonul „magic” au dorit să lase și comentarii.

„Wow, magie, gheața a dispărut,” a scris unul dintre utilizatori.

Cum dezgheți oglinzile exterioare ale mașinii

De asemenea, experții de la Clear View Driving susțin că sistemul de dezaburire este important de folosit nu doar pentru parbrizul și luneta mașinii, ci și pentru oglinzile exterioare.

„Nu folosi ștergătoarele de parbriz, pentru că nu te vor ajuta. Activează sistemul de dezaburire din față și spate. Cel din spate îți încălzește și oglinzile, în cazul celor mai multe mașini noi,” susțin aceștia.

Te-ar putea interesa și: „Ce trebuie să scrie pe cauciucurile de iarnă. Șoferii trebuie să fie atenți la acest detaliu. Amendă de 2900 de lei în caz contrar

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Jorge, decizie radicală după Survivor All Stars. Medicii nu au avut de ales
7.4 16 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *