Butonul secret de la mașina de spălat de care puțină lume știe. Are un rol foarte important, iată cum te poate ajuta

Îți va fi de mare ajutor această informație
Butonul secret de la mașina de spălat de care puțină lume știe. Are un rol foarte important, iată cum te poate ajuta

Mașina de spălat rufe este un electrocasnic de mare ajutor în orice casă. De cele mai multe ori, aruncăm în ea hainele indiferent cât de murdare sunt și o lăsăm să spele. După un ciclu scurt de spălare ne așteptăm ca acestea să fie imaculate. Ei bine, nu se întâmplă mereu așa. E posibil să fi făcut o greșeală aparent banală, dar care face ca hainele să nu se spele suficient. Află de mai jos care este butonul secret de la mașina de spălat și când trebuie folosit.

Cum să deblochezi sertarul pentru detergent al mașinii de spălat. Care este butonul secret

Atunci când folosim des mașina de spălat rufe e bine să verificăm din când în când sertarul pentru detergent. În timp, acesta acumulează murdărie. Există un buton secret care te ajută să deblochezi sertarul și să îl poți curăța așa cum trebuie ulterior.

I se poate întâmpla oricui să constate că o parte din detergent sau balsam rămân în sertar, chiar și după ce mașina încheie ciclul de spălare. Ce se întâmplă? Sertarul are nevoie clar de o curățare.

Vei vedea că acest sertar din mașina de spălat conține „găuri de pulverizare”. Acestea pompează apă în sertar pentru a arunca conținutul lor în tambur. Aceste găuri sunt frecvent blocate de resturi de calcar sau mucegai, iar asta înseamnă că detergentul sau balsamul de rufe nu este dizolvat eficient.

Dacă fie detergentul, fie balsamul rămân în sertar, înseamnă că aceste găuri de pulverizare sunt înfundate. Pentru a remedia situația trebuie să scoți sertarul și să îl cureți. Nu trebuie să forțezi sertarul pentru a-l scoate, căci există un buton secret care te ajută să faci asta. Acesta se află în partea superioară a sertarului, și va trebui să apăsați ușor în jos pe el, pentru a debloca sertarul.

Cum se curăță sertarul de detergent al mașinii de spălat

Scoate mai întâi sertarul folosind butonul despre care am vorbit mai sus, apoi spală-l bine cu apă. Freacă orificiile prin care ar trebui să treacă detergentul și balsamul cu o periuți de dinți. Este nevoie de atenție pentru a nu deteriora plasticul. Dacă observi depuneri de mucegai este nevoie de o curățare riguroasă.

După ce ai curățat sertarul, pune-l înapoi, iar pentru a-l bloca folosește același buton secret, potrivit playtech.ro. Vei vedea că apoi rufele se vor spăla mult mai bine și vor avea un miros mai plăcut.

Vezi și – Ce să pui în mașina de spălat pentru a îndepărta scamele de la haine. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
7.8 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *