Cadoul surprinzător primit de regele Charles în România. Monarhul a fost luat prin surprindere, nimeni nu s-ar fi gândit la așa ceva

Ce dar a primit regele Charles din partea românilor.
Cadoul surprinzător primit de regele Charles în România. Monarhul a fost luat prin surprindere, nimeni nu s-ar fi gândit la așa ceva

Regele Charles al III-lea își încheie marți vizita privată de cinci zile în România. Monarhul și-a petrecut majoritatea timpului în Valea Zălanului, iar astăzi a vizitat reședința sa de la Viscri. Prezența sa pe ulițele satului din Covasna i-a ademenit pe turiștii din toate colțurile țării. În timp ce mulți au venit doar să îl vadă, să îi strângă mâna și să schimbe câteva vorbe cu unicul suveran britanic care a vizitat România, unii i-au adus și daruri speciale acestuia. Iată ce cadou surprinzător a primit regele Charles de la români.

Cadoul surprinzător primit de regele Charles în România

Patru nopți a petrecut regele Charles al III-lea la reședința sa din cătunul pitoresc Valea Zălanului. Micuța localitate covăsneană l-a cucerit definitiv pe monarh. Peisajele de basm ale zonei, atmoseferă reprezentativă a satului românesc în care timpul pare că se oprește în loc și nu în ultimul rând oamenii locului, se numără printre lucrurile pe care suveranul britanic le apreciază cel mai mult la aces loc.

Tot din partea localnicilor a primit un cadou inedit și… uriaș, la propriu: o plăcintă imensă, care se oferă, după tradiție, în zi de sărbătoare, ori la nunți sau botezuri. Mai multe femei dintr-o localitate vecină au lucrat ore în șir la ea.

Citește și: Experiența trăită de regele Charles la Valea Zălanului din România. Rar este văzut așa, ipostaza inedită în care a fost surprins monarhul

Regele Charles, primit cu aplauze la Viscri

În ultima zi a vizitei sale în România, Charles a fost primit cu căldură și la Viscri. Localnici și turiști deopotrivă l-au aplaudat pe monarh când acesta a ajuns la „casa albastră”, una dintre zecile de proprietăți pe care le are în România.

Locuința de la Viscri este prima pe care regele a achiziționat-o în România, după căderea comunismului. Casa este, totodată, și sediu Fundației Prințului de Wales unde este deschis un Centru de Pregătire de care beneficiază ucenici, meşteri artizani, studenţi şi arhitecţi din întreaga ţară.

Charles a făcut și aici o baie de mulțime și s-a întâlnit cu diverși producători și meșteri populari din diverse zone ale țării. Oamenii i-au adus diverse daruri – brânzeturi, horincă sau fotografii înrămate de la vizitele sale anterioare din România.

Pe drumul spre Viscri, regele Charles s-a oprit la țiglăria din Bățanii Mari, care a fost realizată cu sprijinul său și unde se fabrică, prin metode tradiționale, țiglele care îmbracă acoperișurile mai multor case, biserici sau castele din Europa, conform stirilorprotv.ro.

Citește și: De ce regele Charles deține toate lebedele mute din Marea Britanie. Motivul nebănuit

Urmăriți EGO.ro și pe
Horoscop săptămâna 2-8 octombrie 2023
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *