Calendar admitere liceu 2022-2023. Cum se face repartizarea pe licee și când se afișează rezultatele

Calendar admitere liceu 2022-2023 - Ce trebuie să știe elevii care au terminat clasa a VIII-a
Calendar admitere liceu 2022-2023. Cum se face repartizarea pe licee și când se afișează rezultatele

Calendar admitere liceu 2022-2023, care sunt pașii de înscriere la liceu și când se afișează rezultatele repartizării. După afișarea notelor finale de la Evaluarea Națională 2022, elevii trec la următoarea etapă: admiterea la liceu. Ministerul Educației a publicat metodologia pentru admiterea la liceu.

Calendar admitere liceu 2022-2023. Ce trebuie să știe elevii

Sorin Cîmpeanu a semnat anul trecut ordinul ME nr. 5150/30.08.2021, privind metodologia procesului de admitere la liceu pentru anul școlar 2022-2023. La începutul acestui an s-au desfășurat principalele etape de preorganizare și organizare a procesului de admitere la liceu.

Cum se face repartizarea la liceele din București și din țară

Metodologia de repartizare a fost aprobată de minister, în baza Ordinelor de Ministru, astfel:

„(10) Conform Calendarului admiterii în învățământul liceal pentru anul școlar 2022-2023, repartizarea absolvenților clasei a VIII-a în învățământul liceal de stat se face în două etape.

(11) La repartizarea computerizată, realizată în prima etapă de admitere, participă numai elevii care au susținut evaluarea națională.

(12) Admiterea candidaților pe locurile speciale pentru rromi, respectiv pe locurile distinct alocate în unitățile de învățământ de masă pentru candidații cu CES se face computerizat, într-o sesiune distinctă. Desfășurată înaintea etapei de repartizare computerizată, conform Calendarului admiterii în învățământul liceal pentru anul școlar 2022-2023, prevăzut în anexa nr. 1.”

Cum se va face repartizarea la licee 2022

  • Dacă un elev are media 10 este repartizat primul și este primul care ocupă primul loc din județ.
  • Dacă un elev are media 9 și la prima sa opțiune s-au ocupat 14 locuri de către 14 elevi cu medii mai mari decât media lui. El va fi al 15-lea repartizat la prima sa opțiune.
  • În cazul în care elevul are media 8 și la prima sa opțiune s-au ocupat toate locurile de către elevi cu medii mai mari decât a lui, va repartizat la a doua sa opțiune
  • Trebuie precizat că nimeni cu notă mai mică decât a unuia dintre elevi nu poate ocupa locul acestuia. El va fi repartizat înainte.

„Presupunând că elevul A are media de admitere 8.93 și opțiunea X pe locul 2 în fișa de opțiuni, iar elevul B are media de admitere 8.91 și opțiunea X pe locul 1 în fișa de opțiuni, candidatul A are prioritate la repartizarea pentru opțiunea X (în cazul în care candidatul A nu a fost repartizat la opțiunea de pe primul loc), având media mai mare decât B”, explică Ministerul Educației.

Repartizare licee 2022. Cum funcționează softul

Exemplu de la Ministerul Educației: Andrei are media 8,93, iar Matei are 8,91. Algoritmul de repartizare a ajuns la Andrei, care are prima opțiune 999, iar pentru aceasta nu mai sunt locuri. Dar la a doua lui opțiune – 777 – mai este un loc. Realizatorii softului de repartizare la liceu spun că la specializarea 7777, în acest caz, întră Andrei, care deși are opțiunea a doua, are o medie mai mare decât Matei, care și-a marcat prima opțiune 777.

Florin, un alt elev, își dorește specializarea 777, însă nu știe sigur că media este suficient de mare pentru a fi repartizat acolo. Ar fi bună și specializarea 888, crede el, unde e sigur că și media l-ar ajuta să intre. În ce ordine trebuie să treacă Florin opțiunile pe fișă?

Programatorii softului de repartizare recomandă următoarea ordine: Întâi 777, apoi 888. Ar fi o greșeală să treacă întâi 888, în acest caz Florin sigur nu mai intră la 777, chiar dacă media i-ar permite, deoarece 888 va fi evaluată de soft înainte de 777.

Calendar admitere la liceu 2022-2023

  • 4 – 11 iulie 2022 –  Completarea cererilor de înscriere de către absolvenții clasei  a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a. Are loc introducerea în baza de date computerizată (în aplicația informatică centralizată) a datelor din fișele de înscriere.
  • 12 iulie 2022 – este termenul-limită pentru transmiterea bazei de date de la centrele de înscriere la centrul de admitere județean/al municipiului București, precum și a listei absolvenților care nu participă la repartizarea computerizată. Predarea/transmiterea de către comisia din centrul de înscriere a fișelor de opțiuni originale la centrul de admitere județean/al municipiului București.
  • 13 iulie 2022 – Sunt verificate și corectate eventualele erori din bazele de date. Se corectează erorilor și confirmarea încheierii modificărilor în aplicația informatică centralizată.
  • 14 iulie 2022 –  Repartizarea computerizată în învățământul liceal a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2022 – 2023. Comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în învățământul liceal. Afișarea în unitățile de învățământ gimnazial a listei cu locurile neocupate în unitățile de învățământul liceal din județ/municipiul București.
  • 15 – 20 iulie 2022 –  Depunerea dosarelor de înscriere la liceele la care candidații au fost repartizați.
  • 20 iulie 2022 –  Unitățile de învățământ liceal transmit situația locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în această etapă de admitere
  • 21, 22 și 25 iulie 2022 – Rezolvarea de către comisia de admitere județeană/ a municipiului București, a situațiilor speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Familia Măruță se pregătește pentru un nou film, după succesul înregistrat de "Tati part-time"
7.7 12 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
E din ce în ce mai rău! Planurile pentru ÎNMORMÂNTARE, GRĂBITE, anunţul care dă fiori....
Mădălina Ghenea, cea mai INCENDIARĂ filmare din an! A RIDICAT temperatura din termometre
ȘOC! 5 vedete din România care au devenit mame după 40 de ani. Nu te...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12...
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile...
Jador a vorbit despre relația secretă cu Andreea Bălan: „Pentru mine ai fost extraordinară!”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
Horoscop 24 Aprilie 2024. Balanțele vor avea bani, Peștii trebuie să-și mențină echilibrul atât în...
Horoscop Zilnic Miercuri 24 Aprilie 2024. Nativii Vărsător vor beneficia de motivația necesară pentru a-și...
Racii și alte patru zodii în avantaj. Alinierea planetelor aduce succes
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la...
Carmen Iohannis, lăudată pentru ținutele purtate în timpul vizitei oficiale din Coreea. Ce designer român...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *