Ministerul Educației a aprobat proiectul pus în dezbatere publică, privind organizarea anului școlar următor. Acesta va avea o durată de 36 de săptămâni și va fi organizat tot în cinci module de învățare, la fel ca anul în curs. Cum arată calendarul anului școlar 2023-2024 și ce au decis autoritățile în privința vacanței de Paște.
Marți, 14 februarie, a fost avizat proiectul care stabilește structura anului școlar 2023-2024. Ministerul Educației anunță că singura modificare vizează programele „Școala altfel” și „Săptămâna verde”, care se pot derula până la data de 26 aprilie 2024.
Anul școlar următor începe pe data de 11 septembrie 2023 și se încheie pe 21 iunie 2024. Excepție fac elevii din anii terminali, care vor lua vacanță mai devreme, pentru a pregăti examenele finale. Calendarul a fost publicat în forma în care fusese pus în dezbatere publică, la finalul lunii ianuarie. Varianta aprobată de Minister nu cuprinde vacanța de Paște, pe care elevii o aveau în fiecare an.
Citește și: Când se încheie anul școlar 2022-2023. Data la care elevii intră în vacanța de vară
În anul 2024, Paștele ortodox pică pe data de 5 mai, iar vacanța de primăvară a elevilor este stabilită în perioada 13-21 aprilie, atunci când se termină cel de-al patrulea modul de învățare. Ordinul de ministru privind organizarea anului școlar urmează să fie publicat în Monitorul Oficial.
Programul pentru următorul an școlar a fost pus în dezbatere publică la finalul lunii ianuarie, în varianta în care a fost publicat acum. Timp de 10 zile, mai multe organizații de părinți și de elevi au propus, fiind reprezentate de Federația Părinților și Aparținătorilor legali din România, ca vacanța de Paște să fie introdusă în structura anului școlar.
Citește și: Zilele pe care elevii vor trebui să le recupereze. Anunțul făcut de Ministerul Educației
Părinții și elevii au propus ca în perioada 27 aprilie – 7 mai să fie vacanța de primăvară, având în vedere că pe 5 mai este Paștele ortodox. Inițial, Ministerul Educației a anunțat că ia în calcul propunerile, după care postarea respectivă a fost ștearsă de pe Facebook și programul a fost publicat în varianta inițială, fără vacanță de Paște.