Când este Ziua Îndrăgostiților 2023. Pe ce dată pică și ce tradiții este bine să respecți ca să atragi dragostea în viața ta

Inițial a fost sărbătorită ca zi a creștinismului occidentală care onorează unul sau doi sfinți timpurii pe nume Valentinus
Când este Ziua Îndrăgostiților 2023. Pe ce dată pică și ce tradiții este bine să respecți ca să atragi dragostea în viața ta

Ziua Îndrăgostiților este recunoscută ca o semnificație culturală, religioasă și comercială de dragoste și dragoste romantică în multe regiuni din întreaga lume, deși nu este o sărbătoare publică în orice țară. Iată mai jos când este Ziua Îndrăgostiților 2023 și care este povestea Sfântului Valentin.

Cine a fost Sfântul Valentin

Inițial a fost sărbătorită ca zi a creștinismului occidenta care onorează unul sau doi sfinți timpurii pe nume Valentinus,  Ziua Îndrăgostiților este recunoscută ca o semnificație culturală, religioasă și comercială de dragoste și dragoste romantică în multe regiuni din întreaga lume, deși nu este o sărbătoare publică în orice țară.

Sfântul Valentin, sau Valentin din Terni este un martir declarat ca sfânt al creștinilor romano-catolici, care a trăit în secolul III, fiind episcop în Interamna. Potrivit legendei, acesta ar fi cununat un păgân și o creștină, dăruia tinerilor îndrăgostiți flori din grădina lui și a vindecat bolnavi.

Când este Ziua Îndrăgostiților 2023
Când este Ziua Îndrăgostiților 2023

A fost învinuit de „cununare religioasă” a perechilor de îndrăgostiți, în ciuda poruncii împăratului roman Claudius II (268-270). Se pare că fost condamnat la moarte și executat pe 14 februarie 269, din cauza credinței lui, potrivit legendei. În cinstea Sfântului Valentin, în Statele Unite și mai nou și în statele europene, se fac petreceri și baluri.

Vezi și Mesaje superbe de noapte bună. Cum îți poți impresiona partenerul

Când este Ziua Îndrăgostiților 2023. Tradiții în lume de Valentine’s Day

În fiecare an, îndrăgostiții din mai multe țări sărbătoresc Ziua Îndrăgostiților sau Valentine’s Day, pe 14 februarie. Îndrăgostiții își fac cadouri. În calendarul ortodox sfântul Valentin este sărbătorit pe 30 iulie.

  • În Japonia, Ziua Îndrăgostiților se sărbătorește atât pe 14 februarie cât și pe 14 martie.
  • În Japonia, pe 14 februarie, femeile sunt cele care oferă bărbaților ciocolată neagră și cadouri.
  • În martie, bărbații din Japonia întorc favorul, oferindu-le iubitelor ciocolată albă. Din acest motiv, ziua de 14 martie este numită și Ziua Albă.
  • În Slovenia, de Sfântul Valentin, oamenii muncesc câmpul.
  • Considerat unul din sfinții primăverii, acesta ajută la creșterea florilor și a plantelor. Pentru sloveni, 14 februarie este ziua în care natura începe să se trezească la viață. În această țară, dragostea este sărbătorită pe 12 martie, de Sfântul Gregory.
  • În Vietnam, de Valentines Day, cuplurile se îmbracă în aceeași culoare
  • În Spania, numai persoanele dintr-un cuplu celebrează Valentines Day, prietenii și familia nefiind incluși în tradiții.
  • În Scoția, de Ziua Îndrăgostiților, se organizează un festival. La acesta trebuie să participe un număr egal de femei și bărbați, iar fiecare își scrie numele pe un bilețel.
  • În Mexic este obișnuită oferirea de cadouri, flori, dulciuri, animale de pluș sau scrisori unui partener sau iubit. Se pot oferi cadouri și prietenilor, deoarece este ziua iubirii și prieteniei.
  • În Brazilia, ziua înamoraților sau ziua iubitului/iubitei este sărbătorită pe 12 iunie, când cuplurile își dau cadouri cum ar fi: ciocolată, felicitări și de obicei un buchet de flori.
  • În Columbia, ziua iubirii și a prieteniei este sărbătorită în a treia vinere și sâmbătă din septembrie, din cauza scopurilor comerciale.
  • În această țară, „prietenul secret” este o tradiție foarte populară, care presupune desemnarea pentru fiecare participant a unui destinatar căruia i se trimite un cadou secret.

Sărbătoarea de Dragobete 2023 are loc pe 24 februarie, fiind considerată varianta românească a „Valentine’s Day”, ce este sărbătorită pe 14 februarie.

Vezi și Mesaje de iubire și dor. Cele mai frumoase urări, gânduri și sms-uri de trimis celor dragi

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
1 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *