Când expiră un parfum și de ce nu e bine să-l folosești niciodată după această perioadă. Pericolul nebănuit

Care sunt detaliile care îți arată că parfumul a expirat
Când expiră un parfum și de ce nu e bine să-l folosești niciodată după această perioadă. Pericolul nebănuit

Da, parfumurile au o dată de expirare și nu ar trebui să le folosești după această dată. Care este pericolul la care te expui dacă folosești un parfum expirat? Vezi mai jos ce spun specialiștii.

Un parfum bun este o investiție excelentă, deoarece este în centrul atenției atunci când ajungi într-un loc și rămâne în memoria oamenilor ca parte a ștampilei tale personale. Dar cumpărarea unui parfum de calitate nu garantează că acesta își îndeplinește scopul. Este esențial să aplici corect parfumul pentru a îl face să reziste mai mult și pentru a face o impresie bună. De asemenea, acesta, în mod corespunzător, se păstrează într-un loc răcoros și uscat.

Când expiră un parfum și de ce nu e bine să-l folosești niciodată după această perioadă

Fiecare produs de înfrumusețare are o dată de expirare, iar utilizarea lor în afara termenului de valabilitate poate duce la deteriorarea pielii și la infecții ca urmare a acumulării de bacterii.

Spre deosebire de produsele cosmetice și de machiaj, pericolul utilizării unui parfum expirat este faptul că e dificil de știut când a expirat. Nu are simbolul clepsidrei sau al recipientului fără capac, care să indice câte luni durează după ce a fost deschis.

Cele mai multe parfumuri nu au un termen de valabilitate specificat, dar media este de 3 ani. O utilizare incorectă îl poate face să dureze mai puțin timp prin alterarea moleculelor de parfum, oxidarea și separarea componentelor la vedere.

Îți vei  da seama dacă parfumul tău a expirat după următoarele semne:

  • Și-a pierdut din intensitate și fixare.
  • I s-a schimbat culoarea într-una mai închisă pentru că a început să se oxideze.
  • Miroase acru, amar, a plastic sau pur și simplu nu mai este parfumul original.

Folosirea unui parfum vechi provoacă rareori efecte adverse, dar pericolul de a folosi un parfum expirat care provoacă reacții alergice nu poate fi exclus în totalitate. Deci, dacă nu ți-ai schimbat parfumul de 3 ani sau mai mult, este timpul să faci o nouă investiție!

De ce să nu folosești niciodată parfum pe par

Specialiștii susțin că nu este indicat să folosim parfum pe păr. De ce? Parfumul are potențialul de a îți deteriora părul. Majoritatea parfumurilor sunt fabricate cu alcooli puternici, cum ar fi alcoolul etilic, și parfumuri sintetice grele. Potrivit specialiștilor, alcoolul etilic poate avea un efect de uscare a pielii și a părului. Din acest motiv, multe produse cosmetice aleg să folosească alți alcooli în formulele lor.

5.8 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.