Când începe Festivalul Sighișoara Medievală 2022. Program, prețuri cazare și noutăți de la cea de-a 28-a ediție

Festivalul de la Sighișoara este cunoscut drept “Sighișoara Medievală”
Când începe Festivalul Sighișoara Medievală 2022. Program, prețuri cazare și noutăți de la cea de-a 28-a ediție

Aleșii locali ai municipiului Sighișoara au decis când începe Festivalul Sighișoara Medievală 2022. Acest eveniment a ajuns la cea de-a 28-a ediție și va avea loc pe străzile din oraș, mai precis, în Piața Octavian Goga și Morii.

Când începe Festivalul Sighișoara Medievală 2022

Festivalul Sighișoara 2022 va avea loc în perioada 29-31 iulie, în Cetatea Medievală, potrivit calendarului manifestărilor cultural-artistice, sociale și educative organizate de către Municipiul Sighișoara.

”Manifestările cultural-artistice, sociale și educative organizate de către Municipiul Sighișoara în anul 2022 se vor desfășura în funcție de evoluția situației epidemiologice și de restricțiile impuse de legislația în vigoare”, se menționează în Raportul de specialitate al proiectului aprobat cu privire la festivalul Sighișoara 2022.

Lista prețurile pe care trebuie să le plătească cei care vor să vândă diferite produse în zona Festivalului Sighișoara 2022:

  • Pentru produse alimentare – 120 de lei/mp/zi
  • Pentru înghețată – 80 lei/mp/zi
  • Pentru băuturi răcoritoare – 90 lei/mp/zi
  • Pentru picturi pe față, portrete, caricaturi – 60 lei/mp/zi
  • Pentru închirieri costumații medievale – 50 lei/mp/zi

Prețurile de mai sus sunt pentru cei care vor să închirieze spațiu în Cetatea Medievală. Pentru zona Orașul de Jos prețurile cresc cu 10-20 lei.

Cât costă cazarea în zona Festivalului Sighișoara Medievală 2022

Potrivit informațiilor din mediul online, cel mai mic preț pentru o cameră dublă, pe noapte, este de 320 de lei de persoană. Cel mai mare preț este pentru o casă cu două dormitoare, 1500 de lei.

Momentan nu a fost transmis întregul program al festivalului, însă cu siguranță va fi unul surprinzător. Spre exemplu, anul trecut, în prima zi a avut loc piesa de teatru Farsa Jupânului Pathelin. Întregul eveniment a fost prezentat de îndrăgitul om de televiziune, Dan Negru. Duminică, în ultima zi a festivalului a avut loc un concert extraordinar, iar totul se încheie cu un spectaculos foc de artificii.

Alte festivaluri care au loc în vara și toamna 2022:

Electric Castle 2022

Festivalul are loc la Castelul Banffy din Cluj-Napoca în perioada 13-17 iulie. Pe scenă vor fi: Gorillaz, Deftones, Disclosure, Peggy Gou, Moderat, Twenty One Pilots și alții. Prețul pentru o zi este de 374,21 de lei.

Untold 2022

Festivalul de la Cluj-Napoca are loc în perioada 4-7 august. În cele patru nopți și patru zile vor fi pe scenă David Guetta, Don Diablo, G-Eazy, Kygo, Morten, Oliver Heldens și mulți alții. Prețul abonamentului pornește de la 800 de lei, iar pentru VIP costă 1900 de lei.

Summer Well 2022

Festivalul are loc la Domeniul Știrbey din Buftea în perioada 12-14 august. Un abonament pentru cele trei zile de festival costă 675 de lei.

Analogue Festival

Are loc în perioada 2-4 septembrie la Platou Făget din Mioveni. Este un festival care îmbină natura cu muzica, tehnologia și artele, dar care aduce în discuție și problematici actuale. Prețul unui abonament este de 254 de lei, iar pentru VIP este 412 lei. Printre cei care vor urca pe scena de la Analogue Festival se numără B.U.G. Mafia, Dubioza Kolektiv, Jessie Ware, JP Cooper, Morcheeba, Rudimental, Subcarpați, Deliric X Silent Strike, Golan, Irina Rimes, Moonlight Breakfast, Nane, The Motans.

Jazz in the Park

Festivalul are loc în Parcul Etnografic din Cluj-Napoca și anul acesta sărbătorește 10 ani de existență. Abonamentul costă 350 de lei.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Familia Măruță se pregătește pentru un nou film, după succesul înregistrat de "Tati part-time"
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *