Când intră alocațiile pe card în august 2023. Pe ce dată se fac plățile

Ministrul Muncii a anunțat când vor fi virați banii

Scris de: Daoud Andra

04 Aug. 2023

Când intră alocațiile pe card în august 2023. Pe ce dată se fac plățile

Vești bune pentru copii și pentru pensionari. Luna aceasta, banii de la stat vor intra pe card mai devreme decât de obicei. Ministrul Muncii a anunțat când intră alocațiile pe card în august 2023, în contextul mini-vacanței de Sfânta Marie. Data la care românii vor primi drepturile sociale pentru ultima lună de vară.

Ce valoare are alocația în 2023

Alocațiile pe care le încasează copiii din România sunt diferite, în funcție de vârstă. La începutul anului 2023, alocațiile de stat au fost majorate în concordanță cu rata inflației, astfel că veniturile au crescut cu câteva procente pentru copiii de până în 18 ani. Astfel, valoarea alocațiilor în prezent este:

  • 630 de lei pentru copiii mai mici de 2 ani; în cazul copiilor cu handicap, alocația este de 630 de lei până la vârsta de 18 ani;
  • 255 de lei pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 și 18 ani;
  • cei care au împlinit 18 ani încasează în continuare această alocație dacă urmează cursurile învățământului liceal sau profesional, până la finalizarea acestora.

Citește și: Cum se deblochează cardul social. Tot ce trebuie să știi

Când intră alocațiile pe card în august 2023

În general, alocațiile copiilor intră în jurul datei de 15 a lunii. Dat fiind că în luna august, pe 15 este Adormirea Maicii Domnului, sărbătoare legală, plățile vor fi făcute mai devreme luna aceasta.

De asemenea, bugetarii au liber și pe 14 august, luni, pentru a face punte cu weekend-ul. În acest context, ministrul Muncii a anunțat că drepturile sociale ale românilor vor fi virate mai devreme luna aceasta, mai precis înainte de mini-vacanță.

”Alte beneficii, precum alocația de stat pentru copii și indemnizația pentru creșterea copilului se plătesc în perioada 8-10 august”, a scris Simona Bucura Oprescu, ministrul de resort, pe pagina de Facebook.

Citește și: Se dau prime generoase de vacanță pentru acești români. Când intră banii pe card

Pe ce dată vor fi virate pensiile și ajutoarele sociale

Ministrul Muncii a venit cu precizări și în ceea ce privește alte drepturi sociale ale românilor. Astfel, pensionarii care primesc banii prin poștă vor intra în posesia pensiilor luna aceasta până pe data de 11 august. Pentru cei care primesc pensiile pe card, conturile vor fi alimentare în zilele de 9 și 10 august.

Citește și: Câte tranșe de bani trebuie să mai intre pe cardurile sociale până la sfârșitul anului 2023. Informația momentului pentru toți beneficiarii

Ajutoarele pe care le încasează persoanele cu dizabilități vor intra pe carduri pe data de 11 a lunii, în loc de 15, după cum a mai anunțat ministrul.

”Având în vedere zilele libere din perioada 12-15 august acordate pentru sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, am decis ca plata pensiilor și a indemnizațiilor pentru persoanele cu dizabilități să fie devansată în această lună.

Pensiile prin mandat poștal vor fi plătite între 1-11 august, iar alimentarea conturilor bancare pentru cei care primesc pensiile pe card se va face în zilele de 9 și 10 august.

Drepturile persoanelor cu dizabilități vor fi plătite în 11 august, cu patru zile mai repede față de termenul stabilit.”, a mai precizat ministrul Muncii.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *