Când intră pensiile pe card în octombrie 2023. Românii își vor primi banii, e oficial

Data la care pensionarii își vor primi banii

Scris de: Daoud Andra

28 Sep. 2023

Când intră pensiile pe card în octombrie 2023. Românii își vor primi banii, e oficial

Ministrul Muncii a făcut un anunț important, care îi vizează pe pensionarii din România. În luna octombrie, o parte dintre aceștia vor primi, pe lângă pensii, un ajutor financiar din partea statului. Când intră pensiile pe card în octombrie 2023 și ce bani vor mai încasa pensionarii. Este a doua tranșă de ajutor, iar prima a intrat în luna ianuarie.

Pensionarii care vor primi bani în plus în octombrie 2023

Luna octombrie este luna în care, pe lângă pensie, o parte dintre vârstnici vor primi și un ajutor financiar din partea statului. Pensionarii cu venituri mai mici de 3.000 de lei pe lună urmează să primească a doua tranșă de ajutor acordat de Guvern. Prima tranșă de bani a intrat în luna ianuarie, urmând ca a doua să fie virată către pensionari în octombrie.

Sumele pe care le vor primi pensionarii depind de veniturile pe care le încasează lunar sub formă de pensie. Potrivit Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, românii pensionați pot primi:

  • 500 lei, dacă nivelul veniturilor lunare este de până la 1.500 lei inclusiv;
  • 400 lei, dacă nivelul veniturilor lunare este între 1.501 lei și 2.000 lei inclusiv;
  • 300 lei, dacă nivelul veniturilor lunare este între 2.001 lei și 3.000 lei inclusiv.

Citește și: Ce se întâmplă cu pensiile românilor din 2024. Vestea momentului pentru toți pensionarii

”A doua tranșă a ajutorului pentru pensionarii cu venituri sub 3.000 de lei pe lună va fi livrată în octombrie împreună cu pensiile, așa cum prevede OUG nr. 168/2022. În acest sens, deja au fost tipărite tichetele care vor ajunge în cel mai scurt timp la beneficiari”, au transmis reprezentanții Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.

Când intră pensiile pe card în 2023. Data la care se fac plățile
A doua tranșă de ajutor pentru pensionarii cu venituri mici va fi virată în luna octombrie

Când intră pensiile pe card în octombrie 2023

A doua tranșă de bani din ajutorul oferit de stat va intra odată cu pensiile. Valoarea ajutorului oferit de Guvern este menționată pe talonul de pensie. Data la care drepturile sociale sunt plătite diferă în funcție de modul în care pensionarii au ales să primească pensiile. Astfel, pensionarii care au ales să primească banii prin poștă vor intra în posesia pensiei în prima parte a lunii octombrie, nu mai târziu de data de 12 a lunii.

Citește și: Data la care cresc pensiile românilor. Mesajul transmis de ministrul Muncii, ce precizări importante a făcut

Vârstnicii care primesc pensiile pe card au de așteptat tot până pe data de 12 a lunii octombrie. Ministerul Muncii a transmis că românii își vor încasa pensiile în jurul acestei date, însă nu mai târziu de data de 13 a lunii.

Ce se întâmplă dacă poștașul nu îi găsește acasă pe pensionari

În cazul pensionarilor care au ales să primească pensia prin poștă, aceștia trebuie să știe că, dacă nu sunt la domiciliu atunci când se prezintă angajatul Poștei Române să le înmâneze drepturile bănești, au la dispoziție câteva zile pentru a intra în posesia banilor. Pensia poate fi ridicată de la ghișeul oficiului poștal, într-un interval de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.

Citește și: Când intră pensiile și alocațiile pe card în fiecare lună. Ziua în care intră banii

Astfel, dacă ultima zi de plată a lunii este 15, pensia poate fi ridicată până pe data de 17. În caz contrar, banii se vor întoarce la casa teritorială de pensii. Românii pot solicita reordonanțare de plată, pentru a intra în posesia drepturilor sociale.

În ceea ce privește talonul de pensie, cel de culoare mov, acesta va fi păstrat la sediul oficiului poștal, dacă beneficiarul nu îl solicită, până în ultima zi lucrătoare a lunii în curs.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan, mărturisiri despre relația cu Victor Cornea
7.6 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *