Când intră pensiile pe card în septembrie 2023. Anunțul momentului pentru toți pensionarii

Noutăți pentru milioane de pensionari
Când intră pensiile pe card în septembrie 2023. Anunțul momentului pentru toți pensionarii

Sunt vești noi pentru pensionarii din România care își așteaptă indemnizațiile în luna septembrie 2023. Datele la care pensiile vor intra în conturile bancare ale vârstnicilor, dar și la care vor bate poștașii cu banii lichizi la ușă, s-au modificat. Citește rândurile de mai jos și află când ajung pensiile la beneficiari.

Când se virează pensiile în septembrie 2023

Casa Națională de Pensii Publice a anunțat când vor fi livrate pensiile în luna septembrie 2023. Pensionarii care primesc pensiile pe card, dar și cei care așteaptă factorul poștal cu nerăbdare, se pot bucura, pentru că munca lor de-o viață cumulată într-o sumă decisă de stat va ajunge la timp în posesia lor.

Mai exact, pensionarii care au optat să primească banii prin intermediul Poștei Române îi vor primi în intervalul 1 – 15 septembrie, la domiciliu. Pe de altă parte, pensionarii care au optat să le fie virați banii direct pe card îi vor primi până la data de 12 septembrie.

De asemenea, vârstnicii care nu sunt prezenți la domiciliu în momentul în care poștașul ajunge cu pensiile vor fi nevoiți să se deplaseze la ghișeele poștale, în termen de două zile lucrătoare pentru a-și ridica drepturile bănești, alături de documentul de plată.

Se continuă ajutorul pentru pensionari

Reprezentanții Casei de Pensii au vorbit și despre un nou ajutor financiar pentru pensionarii în dificultate. Acest sprijin  va fi oferit în funcție de pensiile pe care le încasează românii. Cetățenii care au pensii sub 1.500 de lei vor primi un ajutor financiar în cuantum de 500 de lei. Persoanele care încasează o pensie între 1.500 și 2.500 de lei vor primi 400 de lei, iar cei care au o pensie lunară între 2.500 și 3.000 de lei, un sprijin de 300 de lei.

„Pe lângă cei 200 de lei pe care îi va primi omul în plus, mai primește și acele ajutoare one-off, care sunt în foarte clar stipulate. Acel ajutor financiar care se dă în funcție de cuantumul pensiei. Vorbim aici despre acel cuantum până în 1.500, între 1.500 și 2.000 de lei și între 2.000 și 3.000 de lei. Vreau să specific, 500 de lei în luna ianuarie și mai ia încă 500 de lei în luna octombrie. Pentru că acest ajutor financiar se acordă în două tranșe egale, respectiv în luna ianuarie și în luna octombrie. Deci s-a ajuns la acest prag pentru că bugetul este sustenabil numai dacă am ajuns la această sumă de 3.000 de lei. Trebuie să ținem cont și de realitățile bugetare și de veniturile pe care le încasăm din contribuții de asigurări sociale la bugetul de asigurări sociale de stat”, declarase șeful Casei de Pensii.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Tonciu își dorește cu ardoare să revină în televiziune
6.8 24 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *