Când nu e bine să dai bani, de fapt. Pierderi uriașe, conform unei vechi superstiții

Ce arată cele mai cunoscute superstiții din popor
Când nu e bine să dai bani, de fapt. Pierderi uriașe, conform unei vechi superstiții

Când nu e bine să dai bani. În popor există o mulțime de superstiții legate de bani. Și nu puțini sunt cei care țin cont de ele din dorința de a nu se confrunta cu probleme de ordin financiar. Una dintre cele mai întâlnite credințe este cea legată de când nu este bine să dai bani. Iată când este interzis, de fapt, să faci acest lucru.

Când nu e bine să dai bani, de fapt. Pierderi uriașe, conform unei vechi superstiții

Încă din timpuri străvechi, oamenii s-au lăsat ghidați de anumite superstiții, iar cele mai multe dintre ele se referă la avuție, bani și noroc. Câștigul și pierderea banilor au fost puse de multe ori pe seama unor mituri și credințe populare care s-au păstrat din generație în generație.

Potrivit tradiției, nu este indicat să dai bani în ziua de luni pentru că așa îți va merge toată săptămâna. De asemenea, nici pe data de întâi a lunii nu este bine să dai bani, deoarece se spune că o vei ține așa toată luna. Totodată, se spune că dacă vei da bani pe 1 ianuarie, vei avea parte de dificultăți financiare tot restul anului.

Există și alte zile despre care se spune că nu este recomandat să dai bani din casă. Spre exemplu, de Bobotează. În această zi de mare sărbătoare nu este bine să dai, dar nici să iei bani cu împrumut, deoarece există credința că vei atrage pagube materiale în casă.

În popor se spune că nici în ziua de marți nu este recomandat să dai bani pentru a nu avea parte de datorii tot restul vieții. Dacă îți dorești însă ca banii să tragă la tine, marțea mai bine ți-ai tăia unghiile. Deși sună bizar, bătrânii sunt de părere că așa funcționează lucrurile.

Alte superstiții legate de bani

Dacă vrei să ai noroc la bani tot anul, este bine ca în noaptea de Revelion să porți în buzunar o bancnotă sau o monedă. Se spune că astfel vei avea parte de câștiguri materiale semnificative în anul care urmează.

Nu oferi cadou un portofel gol. Când îl dăruiești, pune în el o bancnotă sau o monedă pentru nu a avea parte nici tu, nici cel care îl primește de pagubă.

O altă superstiție implică să nu te apleci să iei banii pe care îi găsești la răscruce de drumuri, deoarece, conform tradiției populare, aceștia ar putea atrage pierderi financiare sau probleme de sănătate în rândul membrilor familiei.

Un alt sfat pe care ar fi bine să îl urmezi este să nu dai bani niciodată cu mâna stângă, spun superstițioșii. În caz contrar vei ajunge să îi risipești. Banii se dau doar cu mâna dreaptă, pentru a se întoarce la tine.

Se spune că dacă de mănâncă palma stângă vei primi o anumită sumă, iar dacă te mănâncă palma dreaptă vei da bani.

Citește și: „Ce să pui pe masa de bucătărie pentru a atrage norocul. Obiectul banal care aduce prosperitate și bani

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Anca Dumitra este însărcinată
5 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *