Când poți să mănânci desert fără să te îngrași. Un celebru nutriționist spune clar când nu e recomandat să consumăm dulciuri

Când poți să mănânci desert fără să te îngrași. Un celebru nutriționist spune clar când nu e recomandat să consumăm dulciuri

Când poți să mănânci desert fără să te îngrași. Dacă te numeri printre cei care nu pot rezista tentației de a mânca dulciuri, află că există posibilitatea să consumi un desert și fără ca el să îți afecteze numărul kilogramelor. Celebrul nutriționist Mihaela Bilic a dezvăluit când trebuie mâncate dulciurile pentru a nu ne îngrășa.

Poți mânca desert fără să te îngrași. Ce spune nutriționistul Mihaela Bilic

Unora le este foarte greu să se abțină de la mânca ceva dulce. Este indicat însă să știi când anume poți servi un desert astfel încât să nu îți afecteze numărul kilogramelor. Potrivit nutriționistului Mihaela Bilic, sub nicio formă nu trebuie să consumăm dulciuri între mese, ci mai degrabă după alte feluri de mâncare.

Astfel, spune specialistul în nutriție, este mai puțin probabil să te îngrași, deoarece zahărul din desert se absoarbe mult mai rapid dacă stomacul este gol. Pe când dacă alegem să servim desertul după mese, zahărul se va amesteca cu celelalte alimente și va ajunge mai greu în sânge.

Poftă de ceva dulce?

De preferat să nu fie pe burta goală! Desertul mâncat la sfârșitul mesei, după alte feluri de mâncare, îngrașă mai puțin decât dacă e consumat ca o gustare de sine stătătoare.

Când e vorba de făinoase și dulciuri nu doar numărul de calorii contează, ci și viteza cu care glucoza/ carbohidrații trec în sînge. Este așa numitul indice glicemic, care măsoară creșterea glicemie în sînge după o masă cu glucide. Și cu cât creșterea este mai mare și mai bruscă, cu atât produsul respectiv îngrașă mai tare.

Zahărul dintr-un desert, de exemplu, se absoarbe mai rapid și mai mult dacă stomacul este gol. Când prăjitura este mâncată la sfârșitul mesei, zahărul se amestecă cu restul alimentelor și viteza cu care trece în sînge este mai mică. Nu este recomandat să consumăm dulciuri înafara meselor, sub formă de gustare, tocmai pentru că produc o descărcare bruscă de insulină, hormonul care transformă rapid caloriile din zahăr în grăsime de rezervă.”, a scris Mihaela Bilic pe pagina ei de Facebook.

De ce ni se face foame după ce mâncăm dulciuri

De asemenea, nutriționistul explică și care este motivul pentru care unele persoane resimt o senzație de foame imediat după ce au consumat un desert.

Și mai e un aspect negativ de care trebuie să ținem cont: creșterea bruscă de glicemie este urmată de o scădere la fel de bruscă a nivelului glucozei în sânge (hipoglicemie), care este percepută ca senzație de foame. Nu-i așa că după un dulce aveți poftă de ceva sărat? Asta este explicația – dulciurile mâncate pe burta goală îngrașă mai tare.”, a mai spus specialistul în nutriție.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce a fost dată afară Andreea Bănică de la Casa Mița Biciclista,, din București. Nota a fost 1.200 de lei
8.7 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *