Când se pun perișoarele în ciorbă, de fapt. Secretul gospodinelor pentru o ciorbă gustoasă

Când se pun perișoarele în ciorbă, de fapt. Secretul gospodinelor pentru o ciorbă gustoasă

Când se pun perișoarele în ciorbă? Este o întrebare des întâlnită printre gospodine. Ciorba de perișoare este un preaparat absolut delicios, dacă știum cum să îl gătim corect. Una dintre regulile esențiale ale acestui fel de mâncare presupune cunoaștere momentului în care trebuie puse perișoarele în ciorbă. Dacă nu este respectat momentul ideal, preparatul se poate strica.

Când punem perișoarele în ciorbă

Pentru mulți dintre români, ciorba de perișoare reprezintă gustul copilăriei. Mamele și bunicile noastre trudeau de zor pentru a pune pe masă cel mai gustos preparat. În timp, rețetele de cirobă de perișoare s-au diversificat, dar printre lucrurile care au rămas neschimbate se numără și momentul în care trebuie puse perișoarele în ciorbă.

Este extrem de important să cunoști această regulă, dacă vrei ca ciroba ta să iasă delicioasă.

Mai întâi de toate, trebuie să știm ce ingrediente trebuiă să folosim.

Pentru perișoare:

  • 1 kg de carne tocată
  • 2 ouă
  • 50 gr de orez
  • o jumătate de legătură de pătrunjel tocat
  • 1 ceapă medie
  • sare
  • piper

Pentru ciorbă:

  • un morcov
  • o țelină
  • o ceapă
  • un păstârnac
  • o cutie de roșii tăiate cuburi
  • un cartof de mărime medie
  • sare
  • pătrunjel
  • 2 lunguri de pastă de tomate
  • 1 ou

Ciorbă de perișoare. Mod de preparare

Se curăță toate legumele penntru ciorbă. Se taie cartoful în cubulețe, iar ceapa, morcovul, țelina și păstârnacul se dau prin răzătoare.

Punem într-o oală 5 litri de apă și adăugăm ulterior legumele și roșiile tăiate cuburi. Se lasă la fiert până când toate legumele s-au pătruns bine.

Între timp, se pregătește carnea tocată pentru perișoare. Amestecăm carnea tocată cu orezul, ceapa dată în prealabil pe răzătoare, ouă, pătrunjel, sare și piper. Se amestecă totul foarte bine, până când compoziția devine omogenă, apoi se lasă la odihnit timp de 5 minute.

Ulterior, umezim mâinile și formăm biluțe din compoziție. Perișoarele se adaugă în ciorbă după ce a dat prima oară în clocot. Se lasă la fiert, iar după aproximativ 15 minute ele ar trebui să se ridice la suprafață. La final, după ce am oprit focul, adăugăm pătrunjelul.

Poftă bună!

Trucuri pentru perișoare cât mai moi

  • Toate ingredientele folosite trebuie să fie cât mai proaspete, mai ales oul și carnea
  • Evită carnea cu multă grăsime. Perișoarele s-ar putea destrăma pe parcursul fierberii. Carnea macră este cea mai indicată pentru ca perișoarele să iasă pufoase
  • Orezul trebuie spălat și lăsat la umflat câteva minute.
  • Amestecă foarte bine carnea înainte de a face perișoarele. Doar așa vor deveni mai pufoase
  • Fă perișoarele cât mai mici. Pe timpul fierberii, orezul se va umfla, iar perișoarele se vor mări, însă vor deveni și pufoase. În cazul în care le faci mari din prima, este posibil chiar să îți ocupe mai mult spațiu decât te-ai fi așteptat, în oală. Plus că nu este nici aspectuos.
Urmăriți EGO.ro și pe
Raluca Dumitru, despre cea mai grea emisiune la care participat
10 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.