Cât trebuie să fiarbă, de fapt, perișoarele de porc ca să iasă ciorba delicioasă. Timpul corect de prepare, dezvăluit de gospodinele pricepute

Trucul pe care trebuie să-l știi
Cât trebuie să fiarbă, de fapt, perișoarele de porc ca să iasă ciorba delicioasă. Timpul corect de prepare, dezvăluit de gospodinele pricepute

Ciorba de perișoare este, fără îndoială, una dintre cele mai cunoscute și apreciate preparate de la noi din țară. Dar, cu toate că românii o gătesc foarte des, există câteva secrete de care fiecare ar trebui să țină cont pentru ca ciorba de perișoare să iasă ca la carte. Află din rândurile de mai jos cât timp se fierb, de fapt, perișoarele de porc.

Cât timp trebuie să fiarbă perișoarele de porc. Secretul ca ciorba să iasă delicioasă

Ciorba de perișoare este extrem de gustoasă dacă știi cum să o prepari și cât timp trebuie să fierbi perișoarele de porc. Acești pași sunt extrem de importanți dacă vrei să te bucuri de un preparat cu adevărat gustos. Cât timp trebuie să fiarbă perișoarele de porc, de fapt? Află răspunsul din rândurile de mai jos.

Dar hai mai întâi să aflăm cum se prepară acestea. În primul rând, este important de știut că acestea se fac fie din carne de pui, fie din carne de porc sau de vită. De asemenea, se poate face un amestec din carne de porc și de vită.

La acest amestec se mai pun și câteva ingrediente, precum orez, ceapă, ou, dar și sare, piper sau cimbru. Acestea se adaugă, bineînțeles, în funcție de preferințele fiecărei persoane.

Rețeta pas cu pas pentru cele mai bune perișoare de porc

Ingrediente

  • 500 de g de carne tocată (de pui, porc, vită sau amestec porc-vită)
  • 60-80 de g de orez
  • o ceapă potrivită
  • un ou
  • cimbru
  • pătrunjel
  • sare
  • piper

Citește și Când trebuie să pui borșul în ciorba de perișoare, de fapt. Detaliul care face diferența!

Mod de preparare

Mai întâi vom pune la fiert circa 500 de ml de apă ușor sărată, într-o oală. În momentul în care apa clocotește, vom adăuga orezul și îl vom ține aproximativ două minute.

După ce s-a scurs acest timp, luăm orezul și îl scurgem, iar apoi îl clătim cu apă rece. După ce am preparat orezul, este momentul să ne ocupăm de carne.

Astfel, punem peste carne, ceapa tăiată mărunt, orezul prefiert, oul, verdeața, sarea și piperul. Acum, amestecăm toate aceste ingrediente, iar apoi luăm o linguriță și cu ajutorul ei formăm o mingiuță de dimensiuni medii.

Formăm toate perișoarele, după care le adăugăm în ciorbă la momentul potrivit. Acestea se fierb circa 20 de minute, asta dacă folosim orez prefiert. În schimb, dacă folosim orez nefiert, le fierbem circa 40 de minute. Spor la treabă!

Citește și Câtă apă se pune la ciorba de perișoare, de fapt. Detaliul esențial pentru a ieși cu adevărat gustoasă!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *