Când trebuie să pui borșul în ciorba de perișoare, de fapt. Detaliul care face diferența

Etapele pregătirii acestui tip de ciorbă
Când trebuie să pui borșul în ciorba de perișoare, de fapt. Detaliul care face diferența

Ciorba de perișoare este una dintre cele mai gătite ciorbe în bucătăriile din România. Legumele plus carnea oferă sațietate, astfel că gospodinele o prepară des pentru familiile lor. Există multe rețete, adaptate în funcție de preferințe. Pentru a te asigura că gustul final va fi unul peste așteptări, află când ar trebui să pui borșul.

Etapele preparării ciorbei de perișoare. Ce pași trebuie să respecți

Borșul este cel care oferă gustul acrișor ciorbei de perișoare tradițională, însă dacă nu îl pui în momentul potrivit, acesta poate strica mâncarea. Secretul constă în respectarea unor reguli simple, care te ajută să obții o ciorbăd e perișoare exact ca la mama acasă.

Vezi și – Câtă apă se pune la ciorba de perișoare, de fapt. Detaliul esențial pentru a ieși cu adevărat gustoasă

Rețetă de ciorbă de perișoare

Ai nevoie de: o ceapă, 1-2 morcovi, un ardei gras, o bucată de rădăcină de țelină, 300 ml suc de roșii, sare, piper, ardei iute, borș, pătrunjel și leuștean verde. Pentru perișoare îți trebuie 600 grame de carne tocată, o ceapă, o lingură de legume tocate fin, mărar și pătrunjel, un ou, sare, piper și 50 grame de orez cu bob rotund.

Cum se prepară

Mai întâi taie legumele cubulețe și pune-le la fiert alături de ardei iubite tăiat feliuțe. Când legumele aproape s-au fiert, adaugă perișoarele. Acestea se prepară amestecând carnea cu ceapa, verdeața tocată mărunt, oul, sarea, piperul și orezul spălat și scurs bine. Amestecă totul foarte bine cam cinci minute.

Când și perișoarele sunt fierte se adaugă sucul de roșii și borșul. Se mai lasă să dea câteva clocote, se gustă și se adaugă sare și piper în funcție de gust. Se stinge focul, se adaugă verdeața tocată mărunt și se mai lasă oala cu capacul pus pentru 10-15 minute. Ulterior se servește cu smântână sau ardei iute, după preferințe.

Este foarte important să nu folosești carne slabă pentru perișoare deoarece este nevoie de grăsime. Dacă alegi carne de vită sau pasăre este indicat să adaugi grăsime sau 2-3 linguri de ulei.

Vezi și – Secretul care garantează cea mai bună ciorbă de perișoare. Ce trebuie să faci cât încă e fierbinte

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
6.3 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *