Când se tunde gazonul și cât e bine să iei din el, de fapt. Așa procedează cei mai pricepuți grădinari, regula de aur pentru o curte superbă

Care sunt regulile generale de care să ții cont
Când se tunde gazonul și cât e bine să iei din el, de fapt. Așa procedează cei mai pricepuți grădinari, regula de aur pentru o curte superbă

Persoanele care au gazon în curte caută tot felul de metode pentru a-l face să arate și mai bine. Grădinarii pricepuți vin cu sfaturi și dezvăluie când se tunde gazonul, dar și cât e bine să iei din el. Află de mai jos toate detaliile și învață să își aranjezi grădina astfel încât să fie pe placul tău.

Cum să întreții gazonul. Când și cum trebuie tuns

O grădină cu un gazon des și verde reprezintă o oază de liniște pentru mulți oameni. O peluză tunsă la acelaşi nivel va părea întodeauna un petec verde bine întreţinut care va spune multe despre proprietar. Astfel, este foarte important să îți faci mereu timp să tunzi gazonul atunci când este necesar. Te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă dacă exagerezi cu această activitate sau invers, nu tunzi gazonul cât ar trebui de des?

Potrivit lui Erin Schanen, expert în grădinărit și amenajări interioare, gazonul trebuie tuns „ori de câte ori este nevoie”, însă cel mai indicat este să îl tai puțin și des.

„Regula generală este să nu tai niciodată mai mult de o treime din înălțimea gazonului. Este mai bine pentru sănătatea gazonului să îl lași să crească între 3 și 5 centimetri, până la cel mult 10 centimetri. Gazonul care este lăsat să crească mai mult susține dezvoltarea buruienilor, așadar cu cât vei lăsa gazonul să crească mai mult, cu atât vei avea în grădină mai multe buruieni. Sunt șanse mari ca iarba înaltă să înfunde mașina de tuns iarbă. Dacă vei tăia iarba dintr-odată încetinește și procesul de creștere, iar mașina se poate strica. Curăță mașina după fiecare utilizare și îndepărtază orice bucățică de iarbă sau de gazon!”, a explicat a spus Erin Schanen.

De asemenea, mai spune specialistul, gazonul diferă de la un sezon la altul, așa că e nevoie să ajustezi regimul de îngrijire în funcție de fiecare anotimp. Irigarea are un rol cheie în dezvoltarea acestuia și în menținerea sănătății lui. Tot irigarea ajută și la aspectul îngrijit. Sfatul lui Erin Schanen este ca irigarea să nu fie omisă niciodată și să fie făcută în funcție de anotimp și condițiile meteo.

În ce moment al zilei trebuie tuns gazonul

Potrivit grădinarilor, cel mai bine este să tunzi gazonul fie dimineața, fie seara. Astfel, iarba fiind tunsă în aceste momente ale zilei, va fi mai puțin probabil să se ofilească și se va putea reface mai repede. Este foarte important și să te asiguri că lamele de tuns sunt ascuțite. Dacă sunt neascuțite iarba va fi ruptă, nu tăiată, iar acest lucru va părea inestetic.

Vezi și – De ce să nu arunci iarba tăiată din curte, după ce ai tuns gazonul. Iată ce poți face de fapt cu ea. Nu mulți știu asta

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Decizia majoră luată de Dan Cruceru, după ce a prezentat primul sezon Survivor România
7.4 13 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
SCANDAL! Imagini ȘOC cu Iulia Albu au scăpat pe net. Sigur NU o recunoști, le...
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
Imagini controversate din Iași, devenite virale. Gestul rușinos făcut de această blondă, în autobuz
Cea mai mare gafă pe care a făcut-o Andreea Esca în timp ce prezenta știrile:...
Cum a apărut îmbrăcată o actriță din Rusia la Cannes. Toată lumea vorbește despre rochia...
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au...
Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia...
NU le RECUNOȘTI! Cum arătau divele din România acum 30 de ani! Transformare ȘOCANTĂ
Horoscop 20 Mai 2024. Nativul Taur își va transmite nemulțumirea fără să se concentreze asupra...
Horoscop Zilnic Luni 20 Mai 2024. Săgetătorii au o zi plină, Taurilor le recomandam azi...
Pentru 5 zodii, visele de bogăție devin realitate
Fosta soție a unui actor celebru a ajuns să doarmă pe străzi și să mănânce...
Anunțul special făcut de Andreea Berecleanu după 7 ani de căsătorie cu medicul Constantin Stan:...
"Țipete foarte puternice, mobilă răsturnată".Crimă șocantă în Sibiu! O tânără de 21 de ani, ucisă...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *