Când se tunde orhideea. Secretul pentru o înflorire bogată

Așa te vei bucura de cele mai frumoase flori

Scris de: Daoud Andra

24 Sep. 2023

Când se tunde orhideea. Secretul pentru o înflorire bogată

Orhideea se numără printre cele mai apreciate plante în ghiveci. Se regăsește într-o varietate mare de culori, este spectaculoasă atunci când este înflorită, iar dacă ții cont de câteva aspecte, nu va fi deloc greu de îngrijit. Când se tunde orhideea și de ce este bine să faci acest lucru.

Cum se îngrijește orhideea

În lume există peste 30.000 de specii de orhidee și mult mai mulți hibrizi. Această floare deosebită crește atât în natură, spontan, cât și în ghiveci, fiind una dintre cele mai apreciate flori de apartament. Deși poate părea pretențioasă, dacă ții cont de câteva aspecte, te va recompensa cu cele mai frumoase flori.

Orhideea are nevoie de multă lumină naturală, însă nu trebuie să stea în soare direct. De asemenea, solul din ghiveci trebuie să fie unul care să dreneze bine apa. Dacă pământul reține apa, rădăcinile orhideei pot să putrezească.

Citește și: Cu ce să uzi orhideea o dată la două săptămâni. Cel mai bine păstrat secret al florăreselor, efectul e fabulos

Această floare are nevoie de apă cam o dată pe săptămână. Cea mai bună modalitate de a o uda este să pui ghiveciul sub jetul de apă, să lași să curgă apa în ghiveci, apoi să îl scurgi bine. De asemenea, orhideea are nevoie să fie tunsă din când în când.

Ghiveci pentru orhidee
Ghivece cu orhidee

Când se tunde orhideea

Specialiștii recomandă să tunzi orhideea după ce își pierde florile. Atunci când acestea se ofilesc și cad, tija pe care au fost se poate ofili de la sine sau poate rămâne verde. Indiferent cum ar fi, planta are nevoie să se regenereze pentru următoarea înflorire.

Este recomandat să tai tijele cu 1,5 centimetri mai sus de al treilea sau al patrulea nod, la 20-30 cm de rădăcină. Dacă tija a început să se ofilească, ea poate fi tăiată mai jos.

Pentru a ajuta orhideea să se regenereze și să se pregătească pentru un nou ciclu de înflorire, aceasta poate avea nevoie de substanțe nutritive care să hrănească rădăcinile. Poți folosi diverse soluții din comerț, pe care să le diluezi în apa cu care uzi orhideea, dar și ingrediente naturale.

Citește și: Trucul care ajută orhideele să înflorească spectaculos. Ce trebuie să aplici de fapt pe frunzele lor, rezultatul e fabulos

De ce să uzi orhideea cu lapte

Pentru a o ajuta să se dezvolte, poți uda orhideea cu un amestec de apă și lapte, în cantități egale. Laptele reprezintă o resursă bogată în calciu și substanțe nutritive, care sunt esențiale pentru orhidee. Poți folosi și zer, iar pe acesta nu mai este nevoie să îl dizolvi în lapte.

Soluția pe bază se lapte sau de zer poate fi aplicată la fiecare 10-14 zile, pentru ca orhideea să aibă parte de un complex de substanțe nutritive ce o vor ajuta să se pregătească pentru un nou ciclu de înflorire.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce spune Kamara despre lista cu concurenți Survivor All Stars
8.6 9 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *