Cu ce să uzi orhideea o dată la două săptămâni. Cel mai bine păstrat secret al florăreselor, efectul e fabulos

Cu ce să uzi orhideea o dată la două săptămâni. Cel mai bine păstrat secret al florăreselor, efectul e fabulos

Orhideea este nelipsită din casa fiecărui om. Însă, foarte multe persoane se întreabă cum pot face ca aceasta să înflorească pe tot parcursul anului. Din fericire, există câteva trucurila care puteți apela. Veți avea nevoie de un singur ingredient. Iată ce trebuie să faci! Rezultatele te vor surprinde.

Soluția cu care trebuie să uzi orhideea

Foarte mulți oameni își doresc ca orhideele să fie înflorite pe tot parcursul anului. Din fericire, grădinarii au descoperit o serie de trucuri la care puteți apela pentru a obține cele mai frumoase flori. Fără dar și poate, orhideea va înflori pe tot parcursul anului.

Unul dintre ele constă în udarea plantelor cu oțet diluat. Tot ce trebuie să faceți este să diluați o lingură de oțet într-un litru de apă. Ulterior, orhideele se udă cu soluția obținută odată la două săptămâni. Soluția va echilibra PH-ul solului. În plus, planta își va putea lua mai mulți nutrienți. Cu cât planta va fi mai sănătoasă, cu atât aceasta va înflori mai des.

Citește și: Cum muți orhideea înflorită fără să se ofilească. Regula de aur a grădinarilor pricepuți

Alte trucuri utile

Lista cu trucuri nu se termină aici. Grădinarii vă îndeamnă să formați o soluție formată din cantități egale de oțet și de apă. Ulterior, aceasta se aplică pe frunzele orhideei. În acest fel, orhideea va fi ferită de dăunători și de ciuperci. Astfel, aceasta va crește sănătos. Este indicat ca acest truc să fie repetat o dată la două săptămâni.

Citește și: Trucul care ajută orhideele să înflorească spectaculos. Ce trebuie să aplici de fapt pe frunzele lor, rezultatul e fabulos 

Baia cu oțet, benefică pentru orhidee

Și baia cu oțet este un alt truc benefic. Tot ce trebuie să facețu este să înmuiați rădăcinile orhideelor ​​într-o soluție de oțet diluată.  Timpul are un rol important. Este indicat ca orhideea să stea 15 minute în acea soluție. În acest fel, veți fi siguri că nutrienții din soluție vor fi absorbiți. În plus, sărurile minerale din substrat vor fi eliminate. După ce timpul a trecut, puteți scoate orhideea din soluție și să o așezați la locul ei.

Apelând la aceste trucuri care au la bază folosirea oțetului, veți obține cele mai frumoase flori. Mai mult, orhideea va înflori constant pe tot parcursul anului.

Citește și: Asta trebuie să faci dacă orhideea nu vrea să înflorească. Reguli de aur pentru ghivece pline cu flori

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan, mărturisiri despre relația cu Victor Cornea
9.3 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *