Trucul care ajută orhideele să înflorească spectaculos. Ce trebuie să aplici de fapt pe frunzele lor, rezultatul e fabulos

Trucul care ajută orhideele să înflorească spectaculos. Ce trebuie să aplici de fapt pe frunzele lor, rezultatul e fabulos

Orhideele sunt plante excepțional de frumoase și delicate, care necesită o grijă atentă și specială pentru a se dezvolta și a oferi flori spectaculoase. În acest articol, ne propunem să vă ghidăm prin procesul de îngrijire a orhideelor cu ajutorul cafelei, pentru a le ajuta să prospere și să ofere flori cu culori strălucitoare.

Cum faci ca orhideele tale să arate spectaculos

Cafeaua este o băutură apreciată în întreaga lume pentru aroma și gustul său inconfundabil, dar nu este cunoscută pentru conținutul său bogat de proteine, potasiu, magneziu și fosfor.

Cu toate acestea, putem discuta despre cum anumite elemente din cafea pot avea o influență pozitivă asupra orhideelor.

Orhideele sunt plante exotice și frumoase, adesea cultivate în ghivece și păstrate în locuința. Ele au nevoie de îngrijire specială pentru a prospera și pentru a produce flori spectaculoase, iar una dintre substanțele din cafea care poate ajuta la dezvoltarea sănătoasă a orhideelor este fosforul.

Citește și: Asta trebuie să faci dacă orhideea nu vrea să înflorească. Reguli de aur pentru ghivece pline cu flori

De ce o să ai nevoie

Fosforul este necesar pentru procesele de respirație și fotosinteză ale plantelor, dar și pentru dezvoltarea și formarea florilor. Un sol bogat în fosfor poate ajuta la stimularea creșterii rădăcinilor, lucru care poate fi benefic pentru sănătatea generală a plantei.

Unde trebuie să pui orhideele în casă ca să atragă norocul

Iată de ce ingrediente o să ai nevoie pentru a-ți ajuta planta să formeze flori uimitoare:

  • 2 linguri de cafea
  • 400 ml de apă clocotită.

Vezi și: Ingredientul ieftin care face minuni cu orhideea fără flori. L-ai folosit de atâtea ori la mâncare fără să știi asta

Cum trebuie să procedați

Tot ce trebuie să faceți este să diluați 2 linguri de cafea în 400 ml de apă clocotită, iar după aceasta, să strecurați cafeaua și completați volumul până la 2 l cu apă rece. De asemenea, vă informăm că acest amestec poate fi utilizat în trei moduri diferite.

Metoda 1

Utilizați un disc de bumbac pentru a-l înmuia în cafea și ștergeți atât partea exterioară, cât și cea inferioară a frunzelor pentru a respinge insectele. Acest lucru va proteja planta de afecțiunile fungice și bacteriene și va ajuta frunzele să primească vitaminele și nutrienții necesari. Faceți acest lucru o dată pe săptămână pentru ca frunzele să fie întotdeauna verzi și sănătoase.

Metoda 2

Pulverizați orhideea cu această soluție pentru a o menține bine hidratată. Pulverizați atât partea exterioară, cât și cea inferioară a frunzelor pentru a îndepărta murdăria, insectele și pentru a dezinfecta întreaga plantă. Astfel, amestecul acesta îmbunătățește fotosinteză orhideelor, promovând un metabolism foarte rapid. Faceți acest lucru de 1-2 ori pe lună pentru a ajuta plantele să crească mai bine.

Te poate interesa și: Unde să ții orhideea ca să-ți meargă bine în casă. Așa atragi banii și protecția divină

Metoda 3

Udați orhideea cu cafea. Cafeaua are proprietăți antibacteriene, ajutând la prevenirea anumitor boli ale orhideelor, întâlnite foarte frecvent. De asemenea, ajută la accelerarea creșterii rapide a rădăcinilor și înflorirea continuă. Faceți acest lucru de 1-2 ori pe lună.

În plus, după 45 de zile, veți observa rezultate impresionante. Rădăcinile orhideelor vor crește foarte bine, vor apărea multe rădăcini noi și plantele în sine vor deveni mai voluminoase, cu frunze mai puternice și mai sănătoase. De asemenea, orhideea dvs. va înflori cu multe flori colorate și sănătoase.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
8.1 15 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *