Când trebuie să bagi în casă ghivecele cu flori. Semnele de pe mușcate la care să fii atentă

Când trebuie să bagi în casă ghivecele cu flori. Semnele de pe mușcate la care să fii atentă

Mușcatele sunt cultivate ca plante anuale, cu excepția regiunilor în care clima blândă le permite să înflorească în toate cele doisprezece luni. Odată cu venirea toamnei, florile încep să se ofilească. EGO îți explică cum să îngrijești aceste plante în sezonul rece. Când trebuie să le bagi în casă.

Cum îngrijești mușcatele iarna

Sunt unele dintre cele mai populare flori cultivate de românce. Din cauza climei, acestea nu înfloresc pe tot parcursul anului, ci doar în sezonul cald. Unele gospodine cumpără anual aceste plante, în timp ce altele le îngrijesc peste iarnă pentru a se bucura de florile lor primăvara.

Dacă grădina ta este plină de mușcate, este bine să păstrezi măcar câteva dintre aceste flori peste iarnă, ca să nu cumperi altele în sezonul cald. Ține cont de faptul că dacă ții mult timp mușcatele în ghivece, tulpinele vor deveni lemnoase, iar plantele vor înflori mai puțin.

EGO îți va explica în continuare cum trebuie să îngrijești mușcatele în sezonul rece, pentru a te bucura de o abundență de flori când dă căldura. Trebuie să ții cont mereu de aceste detalii, altfel plantele nu vor mai înflori la fel de mult. Unii consideră mai rentabil să cumpere noi mușcate primăvara.

Nu lăsa niciodată mușcatele afară până când dă înghețul. Butașii trebuie recoltați toamna, cât timp planta încă înflorește, iar temperaturile sunt blânde. Dacă recoltezi butașii prea târziu, este foarte probabil ca planta să fi intrat deja în faza de moarte.

Când să bagi florile în casă

De obicei, poți să îți dai seama ușor când e momentul să bagi ghivecele cu plante în casă. Mușcatele încep să își piardă coloritul frunzelor, iar numărul florilor se reduce considerabil. Acesta este punctul în care ar trebui să muți florile în locuință, unde este mai cald.

Ca regulă generală, mușcatele se bagă în casă în momentul în care temperatura medie coboară sub 7 grade Celsius pe timpul nopții, potrivit celor mai experimentați grădinari. Înainte de a face acest lucru însă, taie ramurile plantelor la jumătate, pentru ca acestea să se regenereze până la primăvară.

Pune ghivecele cu mușcate într-o zonă luminată din locuința ta, dar în care temperaturile să nu fie mai mari de 18 grade Celsius. Dacă este foarte cald în casă, plantele vor îmbătrâni prematur, iar când le vei scoate afară primăvara, nu vor mai înflori la fel de mult.

Pe timp de iarnă, nu uda foarte des mușcatele. Acestea au nevoie de apă doar când solul este foarte uscat. Nu le da apă o dată la două zile, ci testează solul cu degetul și udă-l doar dacă este nevoie.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 9 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *