Când vine Moș Nicolae 2022. Seara în care pune darurile în ghetuțe

Când vine Moș Nicolae 2022. Mai este foarte puțin timp până când copiii își vor pregăti ghetuțele pentru venirea lui Moș Nicolae
Când vine Moș Nicolae 2022. Seara în care pune darurile în ghetuțe

Ne apropiem cu pași repezi de seara în care toți copiii vor primi primele cadouri din luna decembrie. Când vine Moș Nicolae 2022 și ce tradiție este bine să respecți pentru a atrage norocul în casa ta. Copiii cuminți primesc cele mai frumoase cadouri, iar cei care au fost obraznici ar putea găsi în ghetuțe o nuielușă.

Seara în care trebuie curățate ghetuțele pentru Moș Nicolae

Mai este foarte puțin timp până când copiii își vor pregăti ghetuțele pentru venirea lui Moș Nicolae. Se spune că pentru ca micuții să primească daruri, ei trebuie să își curețe ghetele, aceasta fiindunul dintre cele mai respectate tradiții ale acestei sărbători.

Când vine Moș Nicolae 2022
Când vine Moș Nicolae 2022

În fiecare an pe 6 decembrie, este sărbătorit Moș Nicolae. Aceasta este a doua mare sărbătoare religioasă din luna decembrie, după Sfântul Andrei. Moș Nicolae vine în ajun, pe 5 decembrie seara.

Când vin Moș Nicolae și care este povestea nuielușei

Potrivit tradiției, în noaptea de 5 spre 6, copiii vor găsi în ghete câte o nuielușă, în cazul în care nu au fost cuminți. Se spune că Moș Nicolae îi pedepsește pentru că în cursul anului aceștia nu și-au ascultat părinții.

În noaptea de 5 spre 6 decembrie, copiilor le vor fi umplute ghetuțele fie cu o nuielușă, fie cu dulciuri și fructe. Acest lucru semnifică educația pe care le-o dă Moș Nicolae copiilor.

Tradiția spune că aceasta trebuie să fie o crenguță de măr, care se va pune într-un pahar cu apă. Dacă nuielușa înmugurește până de Crăciun, înseamnă că acel copil s-a cumințit.

Mesaje de Sfântul Nicolae 2022

  • Moș Nicolae, am fost cuminte, așa că te rog să nu îmi aduci nuielușă.
  • Iți doresc ca de Sfântul Nicolae să ți se împlinească o parte din vise, celelalte să ți le împlinească Moș Crăciun!
  • Sper că ți-ai pregătit ghetuțele pentru venirea lui Moș Nicolae. Sper să nu primești multe nuiele. Să ai o sărbătoare linisștită alături de cei dragi.
  • Sărbătoarea Sfântului Nicolae să fie semnalul unui nou început. La mulți ani și un Crăciun Fericit!
  • Sper ca pe viitor să ai parte de un drum presărat cu bucurii, împliniri, sănătate, fericire şi mai ales… multa dragoste!
  • De Moş Nicolae este momentul în care ceea ce ne dorim devine realitate! O sărbătoare liniștită alături de cei dragi!
  • Dacă eşti sănătos, fericit, înconjurat de cei dragi, atunci Moş Niculae a venit deja. Să ai parte de să o sărbătoare memorabilă.
  • Moș Nicolae va veni și îți va pune în ghetuțe doar zâmbete si voie bună. Asta pentru că ai fost cuminte tot anul.
  • Lustruiește-ti ghetele si după… mergi la culcare! Dimineața vei avea parte de o surpriză dulce!
  • Surpriză! Anul acesta Moş Nicolae nu ţi-a adus mai nimic. Doar pe mine, un suflet rătăcit şi singur. Poate anul viitor ai mai mult noroc.

Rugăciunea pe care să o spuneți de Sfântul Nicolae

O, preabunule părinte Nicolae, păstorul și învățătorul celor ce aleargă cu credință către a ta folosire și cu fierbinte rugăciune te cheamă pe tine, sârguiește degrab a le ajuta.

Izbăvește turma lui Hristos de lupii ce o răpesc pe ea și toate părțile creștinești le ocrotește și le păzește. Prin sfintele tale rugăciuni, de gâlcevile lumești, de cutremur, de venirea altor neamuri, de robie și de războiul cel dintre noi, de foamete, de potop, de sabie, de boală și de moarte grabnică.

Și precum ai miluit pe cei trei bărbați care ședeau în temniță și i-ai izbăvit pe ei de mânia împăratului și de tăierea sabiei.

Așa ne miluiește și pe noi cei ce cu mintea, cu cuvântul și cu lucrul suntem întru întunericul păcatelor și ne izbăvește de mânia lui Dumnezeu și de chinul cel veșnic ca prin mijlocirea ta, cu ajutorul, cu mila și cu harul lui Hristos.

Dumnezeu să ne dea viață liniștită și fără de păcat, ca să viețuim în veacul acesta, și de partea stării de-a stânga să ne izbăvească și în partea de-a dreapta, împreună cu toți sfinții, să ne învrednicim. Amin.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Roxana Vancea, dezvaluiri inainte de nuntă
9.5 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *