Care este cea mai frumoasă limbă din lume. Cum s-a ajuns la această concluzie. Mulți români o vorbesc

Este considerată cea mai melodioasă

Scris de: Daoud Andra

12 Oct. 2023

Care este cea mai frumoasă limbă din lume. Cum s-a ajuns la această concluzie. Mulți români o vorbesc

Fiecare limbă de pe pământ este melodioasă și are o sonoritate aparte pentru cei care o vorbesc. Din acest motiv, părerile cu privire la frumusețea unei limbi sau a alteia sunt cât se poate de subiective. Există însă cercetări și sondaje în acest sens, iar unul realizat recent a stabilit care este cea mai frumoasă limbă din lume. Cum s-a ajuns la această concluzie.

Știința a stabilit: care este cea mai frumoasă limbă din lume

În lume există, conform catalogului Ethnologue din 2009, peste 6.900 de limbi. Fiecare dintre acestea are, la rândul său, mai multe accente și dialecte. Dintre toate, doar 230 de limbi sunt vorbite în Europa, în timp ce peste 2.000 se vorbesc pe continentul asiatic.

Fiecare limbă are o sonoritate aparte, iar pentru majoritatea oamenilor, limba maternă este cea mai frumoasă. Cercetătorii au încercat să ajungă la un acord cu privire la care este cea mai frumoasă limbă din lume, iar un studiu recent a dat verdictul: este vorba despre limba italiană.

Citește și: Singurul cuvânt din limba română care conține 5 consoane consecutive. Vei fi surprins, e foarte des folosit

Cum s-a ajuns la această concluzie

În cadrul cercetării, oamenilor li s-au dat să asculte texte în mai multe limbi și le-a fost monitorizată activitatea cardiacă. Astfel, inimile participanților au bătut cu 23% mai tare atunci când au auzit un text în limba italiană. Și alte limbi latine au provocat reacții în rândul ascultătorilor, însă nu la fel de intense ca limba italiană.

Atunci când au ascultat texte în limbile franceză și portugheză, participanților le-a crescut activitatea cardiacă cu 20%. Pe de altă parte, limbile germanice nu au provocat nici pe departe reacții asemănătoare în rândul participanților la sondaj.

Citește și: Cuvintele din limba română cel mai greu de pronunțat. Nu poți să le rostești nici din 5 încercări

Cercetătorii au inclus în studiu 228 de limbi, provenind din 43 de familii. Au fost 2125 de înregistrări, redate către 820 de persoane. Acestea au avut sarcina de a indica dacă le-a plăcut ce au auzit, dar în paralel le-a fost monitorizată și activitatea cardiacă.

Curiozități despre limba italiană

Limba italiană este vorbită de aproximativ 62 de milioane de persoane, cea mai mare parte dintre acestea locuind în peninsulă. Este limbă oficială în patru state: Italia, San Marino, Vatican și Elveția (alături de franceză, germană și retoromană). Deși există mai multe dialecte, standardul se bazează pe cele folosite în Toscana.

Citește și: Singurul cuvânt din limba română care conține grupul de litere ABC. Tu îl știai?

Italiana este o limbă romantică, ce face parte din grupul limbilor latine. În trecut, italiana a avut statut de limbă oficială și în Monaco, Malta și Albania, dar și în regiuni din Africa de Est și Nord. Se estimează că italiana seamănă cu limba franceză în proporție de 89%, din punct de vedere lexical.

Alfabetul italian are doar 21 de litere. Din el lipsesc j, k, w și y, acestea fiind prezente doar în cuvinte împrumutate din alte limbi. În anul 1861, după unificarea Italiei, doar 2,5% din populație vorbea limba italiană. Restul foloseau dialecte regionale. Dintre toate dialectele, cel napoletan este cel mai răspândit, fiind folosit de peste 5 milioane de persoane.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *