Care este cea mai ușoară limbă străină pentru români. O înveți cel mai repede

Aceasta este limba străină pe care o poate învăța toată lumea
Care este cea mai ușoară limbă străină pentru români. O înveți cel mai repede

Cunoașterea unei limbi străine este esențială, dar învățarea acesteia nu este o sarcină tocmai ușoară. Persoanele care vor să învețe o altă limbă decât limba română trebuie să aibă determinare și motivație. Totuși, specialiștii pentru învățarea limbilor străine precizează că există și limbi mai ușor de învățat decât altele. Iată care cea mai ușoară limbă străină pentru români. O veți rapid și simplu!

Care este cea mai ușoară limbă străină pentru români

Limbile străine au devenit parte importantă din societatea actuală și ne ajută să interacționăm cu alte popoare atunci când călătorim. Limba română poate fi dificilă de învățat de către alte nații, însă românii care vor să învețe alte limbi, trebuie să știe că există patru limbi care se pot deprinde relativ ușor, fără prea multe bătăi de cap.

Există câteva limbi în circulație care sunt considerate mai ușor de învățat pentru vorbitorii de limbă română, datorită unor asemănări lingvistice sau a accesibilității cu limba noastră maternă. Iată care sunt cele mai rapide limbi de învățat pentru vorbitorii de limbă română:

Citește și: Cuvântul din limba română care nu poate fi tradus în engleză. Ce variante similare se pot găsi însă

Limba italiană

Limba italiană se vorbește în 25 de țări de pe glob, iar aproximativ 125 de milioane de oameni vorbesc italiană în întreaga lume. Aceasta este predominant întâlnită în Italia, Elveția, Malta și Argentina.

Limba italiană are o gramatică similară cu alte limbi romanice, dar mai puține forme de verb decât are franceza sau spaniola. De aceea, această limbă poate fi destul de rapid de învățat de către pentru români.

Limba engleză

Limba engleză este cea mai vorbită limbă din lume. Aceasta are cuvinte scurte, fără gen sau acord de cuvinte, iar verbele se schimbă doar la persoana a treia. În prezent, există aproximativ 360 de milioane de vorbitori nativi, ceea ce înseamnă 30% din populația lumii! Așadar, dacă vreți să învățați această limbă rapid, aflați că nu este atât de complicat.

Limba spaniolă

Limba spaniolă spaniolă este o altă limbă romanică, care se asemeană foarte mult cu limba română. Spaniola are multe cuvinte aproape identice cu limba română, ceea ce face procesul de învățare mai ușor.

Limba franceză

Limba franceză are peste 100 de milioane de vorbitori nativi și este vorbită pe aproape fiecare continent. Și această limbă aparține familiei de limbi romanice, ceea ce înseamnă că pentru vorbitorii de limba română, vocabularul va părea destul de familiar.

Cele două limbi au mai multe în comun decât oricare alte limbi membre ale acestui grup și că până la o treime din toate cuvintele din limba română au fost influențate de franceză. Deși este puțin mai dificilă decât spaniola și italiana, franceza are origini comune cu limba noastră, așa că nu va fi greu să o învățați.

Citește și: Singura propoziție din limba română care conține numai vocale. Are doar cinci cuvinte

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *