Care este cel mai lung cuvânt din Biblie. Foarte puțini știu ce semnifică

Tu îl știai?
Care este cel mai lung cuvânt din Biblie. Foarte puțini știu ce semnifică

Pentru creștini, Biblia este extrem de importantă, fiind conține învățăturile lui Isus Hristos și ale apostolilor. Mulți au citit-o, dar cel mai probabil sunt destul de puțini oameni care știu care este cel mai lung cuvânt din impresionanta colecție de scrieri. Este vorba despre un nume format din nu mai puțin de 16 litere.

Cel mai lung cuvând din Biblie este un nume

Probabil că ai acasă Biblia sau, dacă nu, cu siguranţă ai văzut-o la altcineva. Nu există credincios care să nu o fi citit-o, dar ce este ea, de fapt? Ei bine, Biblia este o carte uriașă, împărțită în două părți, numite de creștini ”testamente”.

La rândul lor, aceste două testamente sunt împărțite în nu mai puțin de 66 de cărți. Însă, cei care doresc să înțeleagă cu adevărat credința trebuie să parcurgă fiecare pagină a Bibliei.

Multe persoane au citit-o deja, dar cel mai probabil foarte puține dintre ele își mai amintesc de cuvântul format din 16 litere, care este, de fapt, un nume. Mai exact, Maherșalalhașbaz (Isaia 8:3). Această persoană a fost fiul profetului Isaia.

Cine a fost Maherșalalhașbaz

Numele Maherșalalhașbaz înseamnă ”rapid este prada, iute este prada” și apare doar de câteva ori în Biblie, mai exact în Vechiul Testament. Acest personaj a fost fiul profetului Isaia, așa cum am precizat și mai sus.

Numirea fiului lui Isaia Maherșalalhașbaz a fost un act profetic, care semnifică iminenta invazie a dușmanilor lui Israel, asirienii, și jefuirea bogățiilor lor.

Această prădare va veni rapid, așa cum sugerează și numele, și va servi drept simbol al judecății lui Dumnezeu împotriva națiunilor necredincioase ale lui Israel și Iuda.

Povestea lui Maherșalalhașbaz se desfășoară, oferind un mesaj puternic despre judecata lui Dumnezeu și eventuala răscumpărare a poporului Său, potrivit viralbeliever.com.

Citește și Cel mai vechi oraș din lume. Cum este menționat în Biblie, ascunde o semnificație specială!

Curiozități despre Biblie

  • A fost tradusă în 670 de limbi
  • Țara care produce cele mai multe Biblii este China
  • Biblia nu-l descrie pe Iisus
  • Întâmplările din Biblie au loc pe trei continente: Asia, Africa și Europa.
  • Adevăratul număr al diavolului nu este 666, ci 616.

Citește și Din ce este făcut mirul. Nu multă lume știe asta!

Urmăriți EGO.ro și pe
Horoscop săptămâna 2-8 octombrie 2023
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *