Care este cel mai nepotrivit moment pentru a merge la toaletă într-un avion. Secrete incredibile dezvăluite de un însoțitor de bord

Un fost însoțitor de bord explică care este cel mai bun și cel mai rău moment pentru pasageri să meargă la toaletă în timpul zborului.
Care este cel mai nepotrivit moment pentru a merge la toaletă într-un avion. Secrete incredibile dezvăluite de un însoțitor de bord

Toaletele publice nu sunt cunoscute ca fiind cele mai curate sau cele mai confortabile. Numărul mare de oameni care le folosesc le face să fie ocolite de mulți. Însă problema devine și mai mare, atunci când vorbim de toaletele din avioane, întrucât în zbor nu ai de ales atunci când trebuie să îți satisfaci nevoile fiziologice. Dacă știi că trebuie să mergi la toaletă în timpul unui zbor, ceea ce este inevitabil în cazul zborurilor pe distanțe lungi, trebuie să știi care este cel mai bun moment.

Care este cel mai nepotrivit moment pentru a merge la toaletă într-un avion

După cum a declarat o fostă însoțitoare de bord pentru Mirror, cel mai prost moment pentru a merge la toaletă este chiar înainte de decolare și la sfârșitul zborului, mai ales dacă este vorba de un zbor pe distanțe lungi.

Așa cum putem deduce, în aceste momente toaleta este folosită cel mai mult și, prin urmare, este cea mai murdară, explică ea.

Fosta membră a echipajului a adăugat că toaleta poate deveni, de asemenea, neplăcut de utilizat după momentele de turbulențe, deoarece pasagerii trebuie să rămână pe scaune în timpul acestora și să profite de ocazia de a merge la toaletă în momentul în care se aprinde becul de la centură. Mai ales dacă vorbim de cei care se grăbesc pentru că au avut o criză de rău de mișcare sau disconfort din cauza turbulențelor.

Însoțitoarea de zbor spune că cel mai bine este să încerci să mergi la toaletă înainte de servirea mesei. Motivul este foarte simplu, explică aceasta: mulți pasageri nu se simt foarte bine după ce termină de mâncat, așa că vor să meargă la toaletă.

Dacă te întrebi cât de des sunt curățate toaletele avioanelor, însoțitoarea de zbor dezvăluie că nu întotdeauna este posibil să se facă o curățare temeinică a toaletei avionului din cauza lipsei de timp și a unor priorități mai mari. Din acest motiv, ea recomandă purtarea unei măști pentru a evita să respiri aerul din această cabină slab ventilată.

Citește și: „Cum poți deveni pilot de avion și ce salariu poți să câștigi. Detaliile pe care e important să le știi

Care este cel mai sigur loc din avion

Multe persoane au frică de a zbura cu avionul, însă specialiștii le transmit că nu au de ce să se teamă, întrucât avionul este cel mai sigur mijloc de transport, conform statisticilor. Însă pentru a fi și mai liniștiți, experții dezvăluie care este cel mai sigur loc dintr-o aeronavă.

În 2007, Popular Mechanics a analizat datele privind accidentele aviatice din SUA începând cu 1971. În această analiză, a luat în considerare supraviețuitorii și locurile pentru pasageri. Acesta a constatat că rata de supraviețuire pentru cei care stăteau în față era de 49%. Cei așezați în centrul avionului, deasupra aripilor, aveau 56% șanse de supraviețuire. Cei așezați în spatele aripii aveau 69% șanse de supraviețuire în urma prăbușirii.

Într-un studiu și mai recent, efectuat în 2015, s-a demonstrat că cea mai mică rată de deces a pasagerilor a fost înregistrată în cazul celor așezați pe locurile din mijloc, în partea din spate a aeronavei. Cercetările au stabilit că rata de mortalitate este de numai 28% pentru aceste scaune. Alte rate de mortalitate în funcție de secțiunea de scaun au fost de 32% (partea din spate a aeronavei), 39% (mijlocul aeronavei și în spatele aripilor) și 38% (partea din față a aeronavei), potrivit okdiario.com.

Citește și: „Butonul de la scaunele de avion care îți oferă mai mult spațiu. Trucul secret pe care îl știu doar însoțitorii de zbor

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Decizia majoră luată de Dan Cruceru, după ce a prezentat primul sezon Survivor România
5.7 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *