Care este diferența dintre oja semipermanentă şi manichiura cu gel. Tot ce trebuie să știi

Află care sunt principalele diferențe dintre manichiura cu gel și oja semipermanentă.
Care este diferența dintre oja semipermanentă şi manichiura cu gel. Tot ce trebuie să știi
Care este diferența dintre oja semipermanentă şi manichiura cu gel. Iată principalele avantaje și dezavantajele pentru fiecare dintre cele două tehnici. Află tot ce trebuie să știi din acest articol.

Care este diferența dintre oja semipermanentă şi manichiura cu gel

Calitatea unghiei

O primă diferență de a alege între oja semipermanentă sau reconstrucție cu gel constă în calitatea unghiei. Daca unghia este sanatoasă și are o formă frumoasă, poți avea unghii colorate chiar la tine acasă. În mod clar, oja semipermanenta este o alegere perfectă pentru tine.

Alege cea mai frumoasă culoare pentru a avea unghii frumoase și strălucitoare. De altfel, când unghia naturală nu are defecte structurale sau forme de corectat și este uniformă ca lungime, colorarea prin ojă semipermanentă este chiar indicată.

Totodată, atunci când unghia nu are o formă bine definită și trebuie sa intervii pentru a o lungi, poți lua în calcul manichiura cu gel. Un specialist poate reconstrui colțuri inestetice sau unghii inegale.

Care este diferența dintre oja semipermanentă şi manichiura cu gel
Manichiura cu gel

Aplicarea

Aplicarea ojei semipermanente poate fi foarte ușoară și rapidă. Oja are în general o textură moale și catifelată. Pentru culorile mai închise, aplicarea în două straturi subțiri este întotdeauna recomandată pentru a asigura o acoperire optimă.
Manichiura cu gel se aplică pas cu pas, în strat subțire și necesită polimerizare în lampa UV. Este o procedură care implică mai mult timp, mai ales și dacă dorești un anumit model. Pigmenții de calitate excelentă și prelucrare cu sisteme high-tech, garantează strălucirea, stabilitatea și durabilitatea culorii.

Uscarea

Manichiura tradițională se usucă mai greu. Mai mult decât atât, poate fi deteriorată în drumul de la scaunul de manichiură până la ușa de ieșire a salonului. În cazul manichiurii cu gel, uscarea este imediată. Spre deosebire de oja semipermanentă, gelul pus sub razele lămpii UV lasă unghiile complet uscate. Prin urmare, această tehnică îți permite să-ți reiei rapid munca fără să-ți fie teamă că unghiile s-ar deteriora.

Durata

Durata unui produs semipermanent poate varia în funcție de numeroși factori mai mult sau mai puțin fiziologici. Aici sunt incluse regenerarea naturală, contactul prelungit cu apa, posibilele zgârieturi. În cazul manichiurii cu gel, durata este mult mai mare. În general, timpul dintre un tratament și altul este de aproximativ 20 de zile. Volumul grosimii este ușor crescut și asigură astfel o mai mare durabilitate și rezistență.

Îndepărtarea

O alta diferență între oja semipermanentă și gel este modul de îndepărtare. Trebuie să ai o disponibilitate mai mare pentru a apela la intervenția profesionistului când trebuie să îndepărtezi gelul. Acesta are nevoie de un tratament mai lung și mai tehnic pentru îndepărtare.

Presupune trecerea cu pila pe unghie pentru a elimina strălucirea. Ulterior unghiile sunt înfășurate într-un bumbac umezit cu o soluție specială și hârtie de aluminiu. Este, fără îndoială, o procedură care trebuie întotdeauna efectuată de o manichiuristă expertă.

Oja semipermanentă asigură o aplicare rapidă și poate fi îndepărtată folosind un solvent foarte simplu. Totuși, trebuie avut în vedere că un mic dezavantaj al smalțului semipermanent este că e mai puțin rezistent decât lacul cu gel.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Lavinia Pîrva și Ștefan Bănică, apariție surpriză la un eveniment monden
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *