Care este diferența între apa de parfum și apa de toaletă. Pe care ar trebui să o alegi

Parfum, apa de parfum sau apa de toaletă. Poate că nu te-ai gândit niciodată care este diferența dintre ele și cum ar trebui să alegi.
Care este diferența între apa de parfum și apa de toaletă. Pe care ar trebui să o alegi

Toate ne dorim parfumuri bune, care să reziste cel mai mult pe piele, însă nu toate știm cum să alegem cel mai bun parfum. Poate nu toate știm care este diferența între apă de parfum și apa de toaletă.

Vedem adesea atunci când alegem un parfum că unele sunt apă de parfum, în timp ce altele sunt apă de toaletă. Ba, uneori, vedem că pe unele este notat „apă de colonie”. Dar ce înseamnă toate acestea este destul de greu de ghicit, dacă nu ai informațiile corecte.

De fapt, ceea ce trebuie să știm despre aceste denumiri este că ele se referă la concentrația de parfum din amestec. Aceasta este cea care se schimbă. Cu cât produsul este mai concentrat, cu cât conține mai multe materii prime, cu atât prețul acestuia este mai mare.

Iată care este diferența între apa de parfum și apa de toaletă sau parfum. Vei afla și cum să alegi parfumul potrivit.

Parfumul

Concentrația este de 30% și rămâne pe piele până la 8 ore. Parfumul este preparatul cu cea mai mare concentraţie. Există mărci care au între 15 și 30% parfum diluat într-o soluție de alcool de 90 de grade. Mirosul său este mai puternic decât alte produse de înfrumusețare. Prin urmare, trebuie folosit cu moderație și subtilitate. Doar câteva picături sunt suficiente pentru a stimula puternic simțurile olfactive.

Este de preferat să îl aplicăm doar în anumite zone, niciodată pe tot corpul. Sunt recomandate zonele calde ale pielii precum decolteul, spatele urechilor sau interiorul încheieturilor. Experții în frumusețe recomandă utilizarea parfumului pentru momente speciale.

Chiar dacă este cel mai scump, parfumul are marele avantaj că poate rezista toată ziua. Deci, până la urmă, este mai scump, dar punem mult mai puțin în fiecare zi. În plus, parfumul nu conține apă.

Care este diferenţa între apa de parfum şi apa de toaletă

Are o concentrație de 20% și rămâne pe piele până la 5 ore. Apa de parfum se diferențiaza prin esențele mai puțin concentrate. Conține între 10 și 20% extract și, prin urmare, este puțin mai ieftin decât parfumul. Deoarece concentrația este mai puțin puternică, apa de parfum poate fi folosită pentru a mirosi bine toată ziua. Aceste arome persistă de dimineața până seara pentru un miros propriu, fără a fi prea amețitor. În plus, apa de parfum are ceea ce se numesc note de bază mai puternice. Adică rămâne mai mult timp după vaporizare. Utilizarea sa este simplă. Pulverizați direct pe piele sau pulverizați peste tot în jurul vostru pentru a vă absorbi hainele și părul. Apa de parfum are avantajul de a rezista aproape toata ziua.

Apă de toaletă

Are o concentrație de 10% și rămâne pe piele până la 3 ore. O apă de toaletă nu este cu adevărat făcută pentru a parfuma, ci mai degrabă pentru a revigora pielea. Se foloseşte de exemplu când ieși de la duș, pentru ca pielea să fie proaspătă și tonifiată. Concentrația sa de esență, care nu depășește 10%, este deosebit de plăcută vara. Pentru că amestecul de căldură și parfum clasic nu merg prea bine împreună.

Apa de toaletă este ușoară și, prin urmare, mai plăcută în zilele caniculare. Această apă poate fi totuși folosită pe tot parcursul anului, fără nicio problemă.

Ultimul avantaj al apei de toaletă: este mai puțin costisitoare decât parfumul sau apa de parfum. Apa de toaletă nu rezistă toată ziua pe piele. Asta înseamnă că va trebui să reparfumezi de mai multe ori în timpul zilei pentru a continua să miroși bine.

Apa de colonie: parfumul bunicilor noștri

Are o concentrație de 5% și rămâne pe piele până la 2 ore. Primul parfum din lume a fost creat de Köln, de un parfumier italian în secolul al XVIII-lea. Acesta este, probabil, motivul pentru care apa de colonie are o imagine oarecum „old school”. Credem în mod eronat că acest produs este făcut pentru bunicii noștri. Această apă este mult mai puțin concentrată și mai ușoară decât un parfum. Mirosul rămâne mai puțin timp pe haine și pe piele.

Eau Fraîche

Are o concentrație de 2% și rămâne pe piele până la 1 oră, fiind cea mai puțin concentrată. Este mai moale și mai ușoară decât celelalte variante. Conține mai puțin alcool și este mai fructat. Concentrația sa este de numai 2%. Apa proaspătă îmbină așadar utilul cu plăcutul. Are grijă de tine și de piele în timp ce eliberează mirosuri plăcute.

Parfumul absolut

Un parfum absolut este extracte sau rășini de plante foarte concentrate. O esență de parfum, am putea spune. Este ca uleiurile esențiale. Parfumul absolut este, așadar, un produs prețios și mai rar decât parfumul clasic. Nu se găsește în toate parfumeriile și prețul său este inevitabil mai scump.

Care este diferenţa între apa de parfum şi apa de toaletă. Ce să alegi

În primul rând, să știi că o apă de parfum și o apă de toaletă au același miros. Sunt realizate cu aceleași note, doar concentrația este diferită. De fapt, trebuie să alegi una dintre ele în funcție de stilul tău de viață și personalitate, scrie comment-economiser.fr.

O apă de toaletă, de exemplu, este mai potrivită unei femei rezervate, care dorește să rămână discretă. Apa de toaletă te face să te simți bine, dar fără să exagerezi.

În schimb, dacă ești o persoană destul de deschisă, atunci ia un parfum. Cu acest tip de produs îți „marchezi teritoriul” și ieși din anonimat!

Acum știi care este diferența între apa de parfum și apa de toaletă. Rămâne să îl alegi pe cel care te reprezintă cel mai mult.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cum s-au descurcat Oana Matache și Radu Siffredi la Power Couple, emisiunea care se va difuza la Antena 1
9.8 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *