Care este diferenţa între deodorant şi antiperspirant. Cum îl alegi pe cel potrivit pentru tine

Care este diferenţa între deodorant şi antiperspirant și care este mai des folosit. Aplicarea deodorantului sau a antiperspirantului este cea mai importantă parte a rutinei tale.
Care este diferenţa între deodorant şi antiperspirant. Cum îl alegi pe cel potrivit pentru tine

Care este diferenţa între deodorant şi antiperspirant și care este mai des folosit, aceasta este una dintre întrebările pe care şi le pun adesea românii.  Aplicarea deodorantului sau a antiperspirantului este probabil cea mai importantă parte a rutinei zilnice. Așa că este important ca acesta să fie unul potrivit pentru fiecare persoană în parte. Pentru cei care nu știu despre diferențele dintre cele două, îţi prezentăm mai jos cum să alegi produsele pentru tine.

Care este diferenţa între deodorant şi antiperspirant

Aplicarea deodorantului sau a antiperspirantului este cea mai importantă parte a rutinei  zilnice, deoarece ambele pot oferi prospețime pe tot parcursul zilei.  Cu toate acestea, există anumite diferențe între aceste produse. Ele pot veni cu cea mai bună opțiune în funcție de nevoile tale.

Care este diferenţa între deodorant şi antiperspirant. Sfaturi utile

 • Deodorantul elimină și maschează mirosul de la axilă, dar nu controlează transpirația.
 • Deodorantul este pe bază de alcool și, atunci când îl aplici pe piele, devine acid și, în consecință, este mai puțin atrăgător pentru bacteriile care provoacă mirosuri.
 • conține de obicei parfum și este considerat un produs cosmetic.

Antiperspirantul controlează transpirația prin blocarea temporară a porilor prin ingredientele sale pe bază de aluminiu, ceea ce are ca rezultat o scădere a cantității de transpirație. Antiperspirantul este clasificat drept medicament de Food and Drug Administration (FDA).

Poţi opta pentru un deodorant care să îţi mențină pielea proaspătă toată ziua. Sunt mulți care nu fac diferențe între cele două. Într-un final, ambele sunt potrivite pentru a evita mirosul urât cauzat de transpirație.

În cazul în care transpirația face ca axilele să se simtă lipicioase și inconfortabile de cele mai multe ori sau ai o zi agitată, poate fi o idee mai bună să alegi un antiperspirant. Asta pentru că te ajuta să rămâi uscat mai mult timp.

Evident, este posibil să găsim produse care acționează atât ca antiperspirante, cât și ca deodorant, ceea ce înseamnă că sunt capabile să ofere protecție împotriva umezelii și a mirosurilor neplăcute în același timp.

Acestea pot fi disponibile sub formă de spray, stick și roll-on, astfel încât să nu fie nevoie să alegi între una sau alta pentru a te simți confortabil toată ziua. 

Care este diferența între deodorant și antiperspirant. Cum să le foloseşti corect

 • Aplică antiperspirantul sau deodorantul când pielea este uscată și curată, de preferință după duș.
 • Reaplică deodorantul pe tot parcursul zilei dacă doreşti să te simţi fresh pentru mai mult timp.
 • Pentru cele mai bune rezultate, curăță axilele cu o cârpă de curățare și uscă-le înainte de a aplica din nou produsul.
 • Așteaptă până când deodorantul este uscat înainte de a teîmbrăca, deoarece acest lucru va preveni formarea petelor pe haine.
 • Foloseşte un strat subțire de antiperspirant atunci când îl aplici pe piele 
 • Aplică antiperspirant noaptea pentru a obține rezultate mai bune. Asta pentru că acest lucru poate oferi produsului suficient timp pentru a fi absorbit în piele.
 • Aplică antiperspirant subraţ și pe orice altă parte a corpului, acolo unde știi că ai tendinţa de a transpira.
 • Cu toate acestea, evită zonele sensibile, cum ar fi ochii, gura și organele genitale. 
Urmăriți EGO.ro și pe
Horoscop săptămâna 27 martie - 2 aprilie 2023
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *