Care este pluralul cuvântului drob. Nu mulți știu, aceasta este de fapt varianta corectă

Pluralul acestui cuvânt diferă în funcție de semnificație
Care este pluralul cuvântului drob. Nu mulți știu, aceasta este de fapt varianta corectă

Drobul este un fel de mâncare apreciat de foarte mulți oameni. Acest preparat este gătit în perioada paștelui, din măruntaie de miel. Te-ai gândit vreodată care este pluralul cuvântului drob? Vei afla de mai jos care este varianta corectă.

Forma corectă a cuvântului drop la plural. Cum este corect

Că este un preparat preferat de mulți oameni știm deja, însă care este forma corectă a cuvântului drob la plural? Potrivit dexonline.ro, pluralul pentru felul de mâncare drob este droburi.

„drob, droburi, substantiv neutru – Mâncare preparată din măruntaie de miel tocate, învelite în prapur și puse la cuptor”, se arată în explicația de pe site.

În cazul cuvântului drob care înseamnă bulgăre mare de sare sau arbust din familia leguminoaselor, pluralul acestuia este drobi.

Rețeta de drob a lui Cătălin Scărlătescu. A moștenit-o de la bunica lui

Cătălin Scărlătescu mărturisește că a moștenit rețeta de drob de miel de la bunica sa, despre care spune că era cea mai blândă persoană pe care a cunoscut-o.

„De la bunica am moştenit multe reţete de suflet, ea era cea care nu ştia cu ce bunătăţi să mă mai încânte. Pe bunica o chema Amalia. Era cea mai blândă persoană pe care am cunoscut-o vreodată. Şi toate mâncărurile ei mi-au rămas în suflet. Nu degeaba se spune că gustul se formează în copilărie şi că mâncarea este, în esenţă, amintire. De la ea am moştenit şi rețeta de drob de miel pe care o pregătesc în fiecare an de Paşte şi pe care astăzi vreau să o împărtăşesc cu voi”, a povestit Cătălin Scărlătescu.

Ingredientele necesare:

  • organele de la un miel: ficatul, rinichii, plămânii, inima
  • 250 grame carne de miel
  • 400 grame ceapă și usturoi verde
  • 400 grame mărar și pătrunjel verde
  • ouă bătute (pentru fiecare 1 kilogram de compoziție se folosesc opt ouă bătute)
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea soarelui
  • prapure

Organele de miel și carnea se taie cuburi mari și se călesc în tigaie cu ulei de floarea soarelui, sare și piper. Se lasă apoi deoparte la scurt. 25% din compoziție se taie cuburi mai mici, restul se toacă la mașină. Se toacă mărunt ceapa și usturoiul și să prejesc în tigaia în care au fost călite organele. Se lasă până când se evaporă toată apa din tigaie. Se toacă foarte fin apoi mărarul și pătrunjelul. Pentru fiecare kilogram de compoziție se adaugă opt ouă bătute. Se adaugă sare și piper după gust. Compoziția se învelește în prapure și se lasă la cuptor la 140 de grade pentru 50 de minute. Drobul se servește rece și, opțional, cu muștar alături.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *