Carmen Iohannis împlinește 62 de ani. Cum a început povestea ei de iubire cu președintele României, de ce nu au copii

Cum a început povestea de dragoste dintre Klaus și Carmen Iohannis

Scris de: Daoud Andra

02 Nov. 2022

Carmen Iohannis împlinește 62 de ani, iar cei care o cunosc au copleșit-o încă de dimineață cu urări. Soția președintelui s-a născut pe 2 noiembrie 1960 în orașul Reghin, județul Mureș. Pe atunci se numea Carmen Georgeta Lăzurcă și avea să devină doamna Iohannis în anul 1989. Cum s-au cunoscut prima doamnă și președintele Klaus Iohannis și de ce nu au avut copii.

Carmen Iohannis împlinește 62 de ani pe 2 noiembrie

Carmen Iohannis este o prezență discretă și elegantă în spațiul public. A intrat în atenția presei în momentul în care soțul ei, Klaus Iohannis, a câștigat primul mandat de președinte al României. De atunci, prima doamnă își împarte viața între București și Sibiu, acolo unde este profesoară de limba engleză.

Carmen și Klaus Iohannis sunt căsătoriți de 33 de ani, însă puțini știu cum a început, de fapt, povestea lor de dragoste. Născută într-o familie de greco-catolici, Carmen Iohannis a avut de mică înclinații artistice. În copilărie a făcut balet și a luat lecții de pian. După terminarea liceului, a mers la studii la Cluj-Napoca, unde a urmat cursurile Universității Babeș-Bolyai.

Citește și: Cele două pasiuni secrete ale lui Carmen Iohannis. Detaliile pe care nimeni nu le știa despre prima-doamnă a României

Când era studentă și avea 22 de ani, l-a cunoscut pe Klaus Iohannis, viitorul ei soț și președinte al României. Cei doi au format un cuplu timp de 7 ani, iar în 1989 s-au căsătorit și au devenit o familie. După terminarea studiilor, cei doi au devenit profesori și au predat fizica, respectiv limba engleză, mai întâi în orașul Agnita, apoi la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, respectiv la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu.

Carmen Iohannis implineste 62 de ani
Carmen și Klaus Iohannis sunt căsătoriți de 33 de ani

„Chimia dintre noi depășește orice descriere”

În cartea „Pas cu pas”, pe care Klaus Iohannis a publicat-o în anul 2014, a menționat și cum a început povestea de iubire dintre el și soția sa. „Ne-am plăcut, pur și simplu, iar chimia dintre noi depășește orice descriere. Dacă se întâlnesc doi oameni care se plac și se înțeleg, restul devine irelevant. Este foarte ușor ca doi oameni tineri să se placă și să se îndrăgostească și asta s-a întâmplat cu mine și cu soția mea”, scria președintele, la momentul respectiv.

Citește și: Ce ținută a purtat Carmen Iohannis, la întâlnirea cu Joe Biden și Prima Doamnă a Statelor Unite. Apariție inedită

Între timp, Klaus Iohannis a făcut pasul către politică și a devenit mai întâi primarul orașului Sibiu, iar apoi președinte. Soția sa a rămas fidelă carierei didactice și este în continuare profesoară la liceu în Sibiu. Chiar dacă amândoi au fost înconjurați de copii prin prisma meseriilor de profesori, ei nu au avut copii. În urmă cu câțiva ani, șeful statului a declarat că el și soția sa nu au putut avea moștenitori, dar și-ar fi dorit să poată fi părinți.

„Eu am spus că, din păcate – ca să nu înţeleagă cineva că intenţionat – nu avem copii. Nu s-a putut. Şi atunci am avut resurse pentru altceva. Eu mi-aş fi dorit mai mult decât orice să investesc aceste resurse în copiii proprii, dar nu a fost să fie”, mărturisea în urmă cu ceva timp Klaus Iohannis.

6 74 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.