Carnea care se pune prima dată pe grătar. Aceasta este ordinea corectă. Când se pun de fapt micii

Reguli de care trebuie să ții cont
Carnea care se pune prima dată pe grătar. Aceasta este ordinea corectă. Când se pun de fapt micii

Grătarul este nelpsit din zilele libere pentru români. Astăzi este 1 Mai, iar oamenii ies la iarbă verde pentrua încinge focul și pentru a pune carne pe grătar. Totul simplu până aici, însă știai că există o anumite ordine a tipurilor de carne care se pun pe grătar? Vei afla de mai jos care este carnea care se pune prima pe grătar și ce este de făcut mai departe.

Tipuri de carne pentru grătar. Ce se așează prima dată

După ce ai încins cărbunii, când jarul este strălucitor, se pun mai întâi micii. Aceștia se rumenesc la exterior, iar la interior vor rămâne suculenți. Dacă vei decide să îi gătești ultimii aceștia se vor găti foarte încet și vor fi uscați.

Urmează apoi carne ade porc sau vită (ceafă, coaste sau antricot). Sunt tipuri de carne mai grase și mai dense decât alte tipuri de carne. Ai fibre mai proeminente și necesită un jar puternic pentru a se găti perfect.

Ulterior se pune pe grătar carnea de pui. Are un timp de coacere mai mic decât carnea de vită sau cea de porc. Din acest motiv se lasă mai la urmă, pentru a nu se arde și pentru a nu se usca.

La final, se pun pe grătar și cârnații. Eit rebuie lăsați la urmă de tot deoarece au nevoie de o temperatură foarte mică pentru a se găti corespunzător.

Citește și – Cum faci cei mai buni mici la grătar. Secretul pentru cei mai suculenți și gustoși mici

Ce alte criterii trebuie luate în considerare atunci când pregătești carne pe grătar

Timpul de gătire este în funcție de cât de groasă este carnea. Astfel, cea mai groasă, cum este ceafa de porc, pulpele de miel sau antricotul de vită, se așază la început pe grătar. Aceste tipuri de carne necesită mai mult timp de gătire. Carnea subțire, cum este cea de pui sau pește, se pune pe grătar mai la final, scrie impact.ro.

De asemenea, și tipul de grătar folosit joacă un rol important. Dacă folosești un grătar tradițional din tablă sau oțel, ordinea ar trebui să fie următoarea: mici, ceafă, vită, pui, cârnați, exact ordinea clasică menționată mai sus.

Dacă, în schimb, este folosit un grătar de tip kamado sau cuptor ceramic, carnea se poate găti în același timp, folosit un grilaj supraetajat: puiul se pune pe grilajul de sus, iar jos se pune ceafa, vita sau micii.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Familia Măruță se pregătește pentru un nou film, după succesul înregistrat de "Tati part-time"
9 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *