Cât a ajuns să coste o vacanță în Grecia în 2023. Nu mai e o destinație așa ieftină

Prețul pe care trebuie să îl plătești pentru o noapte de cazare

Scris de: Daoud Andra

07 Mar. 2023

Cât a ajuns să coste o vacanță în Grecia în 2023. Nu mai e o destinație așa ieftină

Grecia s-a numărat, ani la rând, printre destinațiile preferate de vacanță ale românilor. Insulele elene i-au atras pe turiști de-a lungul timpului cu plajele cu nisip fin, apă limpede, unități de cazare accesibile și mâncare bună. Creșterea prețurilor din ultimul an și-a spus cuvântul. Astfel, Grecia nu mai este o destinație așa ieftină cum era în trecut. Cât a ajuns să coste o vacanță în Grecia în 2023? Cei care și-au rezervat deja concediul au dezvăluit prețurile.

Turiștii au dezvăluit: cât a ajuns să coste o vacanță în Grecia în 2023

Grecia era renumită cândva pentru prețurile mici ale vacanțelor. Insulele elene, dar și unele destinații de pe continent i-au atras ani la rând pe români ca un magnet cu oferte care mai de care mai tentante. Nu de puține ori s-a întâmplat ca vacanțele în Grecia să fie mai ieftine decât cele în România, iar turiștii au profitat din plin de aceste oferte.

Citește și: Greșelile pentru care rămâi fără permis în Grecia. Lista completă

După pandemie însă, prețurile au început să crească peste tot, astfel că turiștii au ajuns să scoată din buzunar mai mulți bani, de la an la an. Cei care merg în Grecia de ani de zile își organizează vacanțele din timp și analizează ofertele cu câteva luni bune înainte. Pe rețelele sociale există diverse grupuri dedicate vacanțelor în Grecia. Acolo, turiștii discută despre unități de cazare, taverne, obiective turistice, plaje și prețuri.

Pe grupul Forum Thassos a fost creat un sondaj în care utilizatorii au fost provocați să scrie cât îi costă vacanța în Grecia de anul acesta. Astfel, o vacanță în zona Limenas de pe insula Thassos, cu 6 nopți de cazare, cu mic dejun, costă 960 de euro. Prețul este pentru 2 camere, respectiv pentru 2 adulți și 2 copii.

Citește și: Zonele din Grecia în care au loc adesea incendii. Ce insule ar trebui să eviți ca să nu ai probleme în vacanță

În zona Limenaria de pe insula preferată de mulți români, prețul unei nopți de cazare la hotel ajunge la 110 euro pe noapte, la începutul lunii august.

Cât a ajuns să coste o vacanță în Grecia în 2023
Insula Thassos este preferată de mulți români pentru vacanțe

Cât costă să închiriezi un apartament sau un duplex

Insula Thassos este preferată de turiștii români pentru că este foarte aproape de continent. Cei care merg cu mașina și traversează Bulgaria mai au de mers aproximativ o jumătate de oră cu feribotul până pe insulă. În plus, este o destinație prietenoasă pentru cei care vin cu familia, fiind liniștită și potrivită pentru copii.

Citește și: Insula din Grecia care a cucerit-o pe Monica Tatoiu: „Nu sunt paranghelii, cum se întâmplă în Thassos”

Un alt utilizator de pe grupul Forum Thassos a scris că a rezervat 7 nopți în zona Skala Potamia, la prețul de 630 de euro. În Prinos, o cameră dublă pornește de la 85 de euro pe noapte, în plin sezon. În zona Potos, prețul pentru o noapte de cazare în aceleași condiții pleacă de la 95 de euro.

Cei care vor mai mult spațiu și optează pentru un apartament trebuie să scoată din buzunar mai mulți bani. Chiar dacă au rezervat din timp, prețul unei astfel de unități de cazare sare de 100 de euro pe noapte. Un duplex pentru 4 persoane poate ajunge și la 165 de euro pe noapte, fără micul dejun.

Citește și: Taxa surpriză pe care o poți găsi pe nota de plată în vacanța din Grecia. Ce înseamnă, de fapt

„Prețurile în Thassos au crescut destul de mult în ultimii ani”

Unii utilizatori s-au plâns de faptul că prețurile au crescut nejustificat de mult. Astfel, este dificil pentru mulți să își mai permită vacanțe pe insulă, cum o făceau în alți ani.

„Prețurile în Thassos au crescut destul de mult în ultimii ani. E insula cea mai aproape de continent, are căutare. Mă leagă multe de insulă, o iubesc așa cum iubești prima dragoste, dar raportul calitate/preț începe să devină nejustificat de mare. Grecia e imensă, sunt locuri minunate și mai departe de Thassos. Îndrăzniți să le căutați!”, a scris un utilizator în comentarii.

Citește și: Unde alimentezi ieftin dacă pleci în Grecia sau Bulgaria. Cât te costă drumul și ce trebuie să știi despre traseu

La costurile legate de cazare se adaugă cele cu mâncarea. Unele unități de cazare oferă în preț și micul dejun, în schimb altele nu au nicio masă inclusă. Și mâncarea s-a scumpit destul de mult în ultimii ani. Acest lucru a fost remarcat de turiștii care merg de ani de zile în Grecia. Nu trebuie omise nici costurile legate de drum. Dacă alegi să mergi cu mașina, trebuie să plătești benzina sau motorina, dar și transferul cu feribotul. Acesta costă câteva zeci de euro, în funcție de modelul mașinii.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
9 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *