Cât consumă un aer condiționat. Detaliul la care trebuie să fii atent ca să nu îți umfle factura la curent

Producătorii de aparate electrocasnice sunt obligați să informeze consumatorii despre cât consumă fiecare produs.
Cât consumă un aer condiționat. Detaliul la care trebuie să fii atent ca să nu îți umfle factura la curent

Cât consumă un aer condiționat și ce înseamnă eficiență energetică. În această perioadă, aerele condiționate sunt extrem de importante și aproape nelipsite din casele oamenilor și nu numai. Fie că vorbim de o garsonieră, fie că vorbim de birou sau centrul comercial, este important ca aerul condiționat să consume cât mai puțin. Pentru asta, trebuie să consultați un specialist, atunci când alegeți să o cumpărați.

Cât consumă un aer condiționat și cum îl achiziționați pe cel potrivit casei tale

Producătorii de aparate electrocasnice sunt obligați să informeze consumatorii despre cât consumă fiecare produs. De aceea, fiecare aparat este important să fie trecut consumul. Pe lângă calitatea aparatului este important și aspectul ce ține de consum. Cine nu vrea un minim de confort cu costuri cât mai mici?

Pentru a afla câtă energie electrică va consuma un aparat electrocasnic într-un an este de ajuns să consulți schema de eficiență energetică, prezentă pe fiecare electronic.

 

Cât consumă un aer condiționat în funcție de suprafața casei

Cel mai important criteriu este să vă alegeți un aer condiționat cu eficiență energetică înaltă. Astfel că, dacă dețineți sau vă doriți să achiziționați o climă pretabilă pentru maximum de 35 mp, consumul aerului condiționat de 12.000 BTU va fi de aproximativ 1,08 KW cu clasa de efeciență energetică A + și 0,9 KW/h cu clasa A +++, pe modul de răcire.

Ce presupune eficiența energetică

Puteți să aveți același confort, dar cu cheltuieli reduse la energia electrică. Astfel că, este important de știut ce înseamnă, de fapt, eficiența energetică. Cu cât un aparat este mai eficient din punct de vedere energetic, cu atât el va consuma mai puțin.

În medie un sistem de aer condiționat obișnuit utilizează aceeași cantitate de energie electrică într-o lună cât un frigider cu congelator într-un an?

Puteți alege un aparat de aer condiționat cu tehnologia Inverter

Puteți avea un confort al aerului și temperaturii din încăpere, fără un consum foarte mare și asta datorită progreselor tehnologice la construcția electrocasnicelor. Această tehnologie mai sus menționată optimizează funcționarea compresorului, o componentă de bază a aparatului de aer condiționat.

Mai mult, aparatele de condiționat moderne vin cu diverse funcții pentru economisirea de energie , dar și moduri de funcționare Eco sau oprire automată.

„Știm că prețul la achiziție a unui aparat de aer condiționat performant e posibil să fie crescut, dar veți vedea o compensare la factura de electricitate în fiecare lună.

  • Un aparat de clasă A sau A+ poate consuma cu 40-50% mai puțină energie electrică față de un aparat de clasă C sau D.
  • Un aparat condiționat clasa A+ poate consuma 324 kWh pe an, ceea ce înseamnă aproximativ 200 RON?”, explică specialiștii.

Cum se curăță filtrele aparatului de aer condiționat

Filtrele aparatului de aer condiționat se curăță o dată la 2 luni. Curățarea filtrelor de aer condiționat este importantă atât pentru sănătate, cât și pentru funcționarea optimă a aparatului. Datorită recirculării aerului prin filtrele respective, în timp se vor depune impurități, praf și bacterii. Înlocuirea sau curățarea filtrelor asigură funcționarea aparatului de aer condiționat la parametrii ideali, din punct de vedere energetic”, explică specialistul în domeniu.

Care este temperatura potrivită în locuință vara

  • Între 21°C și 25°C- este temperatura pentru funcționarea optimă a unui aparat de aer condiționat.
  • Sub 21°C aparatul de aer condiționat va fi solicitat la o putere crescută și va consuma mai multă energie electrică.

Este recomandat ca temperatura din locuință să nu difere cu mai mult de 2-3°C față de cea de afară. Asta pentru a avea grijă de sănătatea celor dragi. Excepție fac temperaturile extreme.

Alegeți un aparat de aer condiționat potrivit pentru încăpere

Atunci când vă cumpărați aerul condiționat în încăpere, trebuie să alegeți unul cu putere necesară de răcire sau încălzire a spațiului vostru.

Un aparat cu o putere prea mică va avea o durată de viață mai scurtă, pentru că va fi suprasolicitat să răcească / încălzească spațiul necesar. Producătorul va indica spațiul maxim pentru care aparatul va funcționa în parametri optimi de consum de energie. Acest lucru va fi specificat în detaliile tehnice ale aparatului.

Puteți alege un aparat de aer condiționat cu o capacitate puțin mai mare decât necesarul încăperii. Astfel, îl vei putea utiliza la capacitate medie și vei economisi energie.

Unde se montează aparatul de aer condiționat

Discutați cu experții care instalează aerul condiționat. Apoi, găsiți un loc în care aparatul să fie ferit de razele directe ale soarelui, să evite supraîncălzirea și să nu reducă din performanța acestuia.

Mai mult, veți putea asigura și circulația optimă a aerului în zona respectivă și aparatul va putea avea un consum optim de energie electrică. Pentru a face o alegere corectă, informați-vă suficient înainte de a vă cumpăra aparatul pentru aer condițonat. Puteți face economie și veți avea și un confort așa cum vă doriți. Nu exagerați, însă, pentru că aerul condiționat poate fi dăunător pentru sănătate.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
7.5 8 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *