Cum poţi curăţa rapid petele galbene de pe electrocasnice. Truc genial

Iată un truc genial pentru a îndepărta petele galbene inestetice de pe electrocasnicele din bucătărie.
Cum poţi curăţa rapid petele galbene de pe electrocasnice. Truc genial
Cum poţi curăţa rapid petele galbene de pe electrocasnice, astfel încât să le redai strălucirea. Carcasele albe din plastic și vopseaua albă de pe multe aparate din bucătărie pot dezvolta o culoare gălbuie în timp. Plasticul sau vopseaua îngălbenesc și încep să îmbătrânească din cauza expunerii la lumină și la căldură. Deoarece multe aparate produc căldură, nu ai cum să le protejezi de îngălbenire.

Cum poţi curăţa rapid petele galbene de pe electrocasnice, fără să le strici

Dintre acestea, cuptorul cu microunde este cel mai des expus la decolorare și la pete galbene. Dacă decolorarea a afectat doar suprafața aparatului și nu a pătruns adânc, de obicei petele pot fi îndepărtate.
Cuptorul cu microunde este unul dintre electrocasnicele de bază din bucătărie. Acesta ne permite să încălzim alimente foarte repede și chiar să pregătim unele feluri de mâncare în câteva minute. Chiar dacă îl curățăm după fiecare utilizare, încă rămân pete care trebuie curățate cu un tratament special. Dacă te confrunți cu dificultăți în curățarea lor, în acest articol îți vom spune cum să cureți petele galbene din cuptorul cu microunde după ce ai ars ceva.
Cum poţi curăţa rapid petele galbene de pe electrocasnice
Când punem materiale potrivite pentru cuptorul cu microunde, acestea pot absorbi prea multă energie. Se pot supraîncălzi și pot arde pereții aparatului, lăsând pete galbene neplăcute. Dacă nu sunt curățate la timp, se pot acumula și sunt tot mai greu de îndepărtat.
Cel mai bun lucru este să încercăm să curățăm petele imediat după ce au apărut. Pe lângă aspectul inestetic, pata poate avea și un miros neplăcut de ars, greu de îndepărtat. Acest miros se poate impregna apoi în alte alimente pe care ulterior le punem la cuptor. De cele mai multe ori nu este suficient să lăsăm ușa deschisă pentru aerisi cuptorul, ci trebuie să fie curățat. Iată un truc genial și foarte simplu prin care poți curăța repede petele galbene.

Ingredientele de care ai nevoie:

  • un vas pe care să-l pui în cuptorul cu microunde;
  • o felie de portocală sau o felie de lămâie;
  • oțet alb;
  • apă;
  • detergent de vase;
Umple vasul pentru microunde cu apă, adaugă 5 linguri de oțet și portocalele feliate sau lămâia. Le poți folosi chiar pe ambele. Pune recipientul cu acest amestec în cuptorul cu microunde și setează-l să meargă timp de 10 până la 15 minute.
Nu deschide ușa imediat după terminarea ciclului, mai așteaptă să treacă două, trei minute. Pregătește un amestec din apă caldă cu câteva picături de detergent de vase și apoi curăță toți pereții cuptorului cu microunde. Folosește un burete sau o cârpă din microfibră umezită înainte. Dacă au mai rămas pete galbene, umezește o dischetă de vată cu puțină acetonă. Curăță petele galbene, apoi usucă suprafața cu o cârpă din microfibră.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *