Cât costă carnea de miel la Lidl și Kaufland înainte de Paște 2023. Suma pe care românii trebuie să o scoată din buzunar

Prețurile au explodat în ultimele zile.
Cât costă carnea de miel la Lidl și Kaufland înainte de Paște 2023. Suma pe care românii trebuie să o scoată din buzunar

Mai sunt doar câteva zile până la Paști, iar în magazine este forfotă mare. Românii se pregătesc așa cum se cuvine pentru cea mai mare sărbătoare a creștinătății, iar printre produsele alimentare la mare căutare în această perioadă este, așa cum ne așteptam, mielul. Dar își mai pot permite românii să mai pună tradiționala friptură de miel pe masa de Paște? Rămâne de văzut, întrucât prețul cărnii de miel a ținut și el pasul cu scumpirile din ultima perioadă. Iată cât costă carnea de miel la Lidl și Kaufland.

Cât costă carnea de miel la Lidl și Kaufland înainte de Paște 2023

Marile lanțuri de magazine s-au aprovizionat așa cum trebuie pentru această perioadă, iar vitrinele sunt pline cu carne de toate felurile. Cea mai căutată este fără îndoială cea de miel. Din păcate, însă, românii vor fi nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar în acest an.

Scumpirile din ultima perioadă la carburanți, gaze și energie electrică au afectat prețurile tuturor produselor și serviciilor. Iar carnea de miel nu face excepție. Indiferent că vorbim de piețele agro-alimentare sau de supermarketuri, costul unui kilogram de carne de miel s-a majorat simțitor.

La Lidl și Kaufland, spre exemplu, românii pot găsi carne de miel cu 50 de lei kilogramul. Prețul poate varia însă în funcție de tipul de carne. La aceste prețuri, probabil că mulți cumpărători se vor îndrepta direct către producători, în speranța că prețul va fi mai mic ori ar putea înlocui mielul cu puiul sau porcul.

Totodată, important de menționat este faptul că, odată cu apropierea zilei de Paște, prețurile vor crește și mai mult.

Prețul cărnii de miel în alte supermarketuri de Paște 2023

  • Carrefour – Pulpă de miel cu os 64,99 lei/kg
  • Carrefour – Spată de miel cu os 54,99 lei/kg
  • Carrefour – Sfert posterior miel 39,99 lei/kg
  • Carrefour – Sfert anterior miel 34,99 lei/kg
  • Cora – Jumătate de miel 49,99 lei/kg
  • Cora – Sfert anterior de miel, 49,99 lei
  • Cora – Sfert posterior de miel, 53,99 lei
  • Profi – Sfert de miel 34,99 lei/kg.

Cât costă legumele românești în Piața Obor

Prețurile sunt exorbitante și la trufandale. În Piața Obor, cel mai mare centru agro-alimentar din Capitală, au apărut primele legume românești, printre care morcovi, castraveți și roșii. Costul tomatelor, este asemănător cu cel al cărnii de miel.

Comercianții vând un kilorgram de roșii cu prețuri între 45 și 50 de lei, însă interesul cumpărătorilor pentru ele este scăzut, arată Libertatea.ro. Și este absolut firesc, având în vedere prețurile care se practică. Spre comparație, roșiile din Bulgaria costă între 20 și 25 de lei, în aceeași piață.

Castraveții noi se vând cu 15-20 de lei/ kg, la fel ca ardeii verzi. În schimb dovleceii sunt ceva mai scumpi, 20 de lei/ kg.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *