Cât costă pepenii de Dăbuleni în piețele din România. Prețul nu este pentru orice buzunar

Pepenii de Dăbuleni, un adevărat lux
Cât costă pepenii de Dăbuleni în piețele din România. Prețul nu este pentru orice buzunar

Pepenii de Dăbuleni au apărut în piețele din România, însă prețurile nu sunt chiar pentru toată lumea, astfel că doar cei care au dare de mână se pot bucura de gustul acestora. Cât costă luxul verii și cât de buni sunt pepenii în această perioadă?

Pepenii de Dăbuleni au devenit un răsfăț în această vară

Gustoasele fructe, vedete ale sezonului, au ajuns să fie un adevărat lux în România. Prețurile în piețe la pepenii de Dăbuleni nu sunt deloc pentru toate buzunarele, ajungând să coste chiar și câteva zeci de lei o singură bucată. În plus, sunt chiar mai scumpi decât pepenii aduși din import, de exemplu din Turcia sau Grecia.

La momentul de față, un pepene cultivat în România costă, per kilogram, între 3 și 5 lei. Pepepnii galbeni sunt chiar mai scumpi, ajungând să coste și 7 lei kilogramul.

Știm cu toții că pepenii sunt unele dintre cele mai gustoase și sănătoase fructe, conținând 92% apă. În această perioadă toridă, este cel mai consumat fruct care ajută la răcorirea rapidă, ba chiar oferă și sațietate pe termen lung, astfel că nu este de mirare că pepenii au devenit foarte căutați în piețele din țară.

O singură bucată de pepene conține doar 46 de calorii, 12 grame de carbohidrați, vitamina A, vitamina C, potasiu, vitamina B6, niciun fel de grăsime, colesterol ori sodiu. Totuși, dacă consumăm prea mult pepene, suntem expuși unor riscuri: fiind un fruct cu conținut natural de zahăr, persoanele care suferă de diabet ar trebui să aibă grijă la cantitățile integrate în regimul lor; unele persoane pot fi alergice la pepenele verde, astfel că dacă prezintă urticarii după consum, trebuie să se adreseze cât mai rapid medicului, pentru a elimina riscul apariției șocului anafilactic, ce poate fi fatal.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce a făcut Andreea Antonescu cu toate hainele din perioada Andre
3 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *