Cât costă să îți faci nunta în 2023. Prețul la care a ajuns un meniu anul acesta

Ce avantaje ai dacă organizezi evenimentul din timp

Scris de: Daoud Andra

16 Jan. 2023

Cât costă să îți faci nunta în 2023. Prețul la care a ajuns un meniu anul acesta

Organizarea unei nunți presupune multe costuri, dar și eforturi și stres pentru miri. Cele mai multe cupluri planifică evenimentul cu câteva luni, poate chiar un an în avans, pentru a se asigura că totul iese ca la carte. Cu cât dorințele mirilor sunt mai specifice, cu atât bugetul trebuie să fie mai generos. Cât costă să îți faci nunta în 2023 și cum poți obține prețuri mai bune.

Cât costă să îți faci nunta în 2023

Tinerii care urmează să se căsătorească planifică în detaliu cel mai important eveniment din viața lor. Dacă urmează să faci nunta anul acesta, probabil te-ai interesat deja care sunt costurile acestui eveniment. Prețurile au crescut în ultima perioadă, atât la alimente, cât și la energie, iar acest lucru se vede și în costurile pe care le presupune organizarea unui eveniment, fie el nuntă sau botez.

Meniurile, muzicanții, fotograful, rochia de mireasă, costumul de ginere și verighetele – iată câteva dintre cheltuielile fixe, pe care orice cuplu trebuie să le ia în calcul prima dată atunci când se gândește la căsătorie. La acestea se adaugă alte cheltuieli opționale: foc de artificii, candy bar, firmă specializată în organizarea de evenimente care să se ocupe de toate detaliile.

Citește și: Tendințe nunți 2023. Ideea îndrăzneață pe care o propun organizatorii, este noua tendință

În funcție de orașul în care organizezi evenimentul, meniul de nuntă are un preț de pornire în jur de 50 de euro. Acesta poate ajunge chiar și la 100 de euro de persoană, în funcție de ce adaugi la meniul standard și de locația aleasă. Unele restaurante oferă meniu all inclusive, adică sunt incluse în preț și tortul mirilor, candy barul și băuturile.

Pentru muzică, trebuie să scoți din buzunar între câteva sute de euro și câteva mii. Cel mai ieftin este să faci nunta cu DJ, însă dacă îți dorești o formație sau artiști consacrați, te costă câteva mii de euro. La fel stau lucrurile și în cazul fotografului și al videografului. Prețurile pornesc de la 1.000 de euro, iar dacă vrei și filmare cu drona sau mai mulți cameramani, costurile cresc considerabil.

Tendințe nunți 2023
Organizarea unei nunți presupune anumite costuri

Cum obții prețuri mai mici

Planificarea din timp a unui astfel de eveniment are numeroase avantaje. Unul dintre ele ar fi că poți să testezi piața și să alegi ofertele cele mai avantajoase pentru tine. De asemenea, pentru achiziția unora dintre lucrurile sau serviciile necesare la o nuntă poți aștepta black friday, pentru reduceri.

Anul, în București se organizează târguri de nunți, unde găsești, de asemenea, oferte bune. Poți cumpăra rochia de mireasă cu o reducere considerabilă, de exemplu. Găsești oferte tentante și la alte servicii, nu doar la haine, și merită să vizitezi aceste târguri atunci când au loc, pentru a-ți face o idee.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Lavinia Pîrva și Ștefan Bănică, apariție surpriză la un eveniment monden
1.5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *