Cât curent consumă o instalație de brad, de fapt. Mare atenție, îți poate încărca considerabil factura la energie

Sfaturi utile pentru un consum redus
Cât curent consumă o instalație de brad, de fapt. Mare atenție, îți poate încărca considerabil factura la energie

Crăciunul este aproape, astfel că foarte mulți oameni au împodobit deja bradul și, bineînțeles, că folosesc o instalație luminoasă. Cât curent consumă o instalație de brad? Specialiștii trag un semnal de alarmă, căci acestea pot încărca factura la energie considerabil.

Cât curent consumă o instalație de brad. Sfaturi utile pentru un consum redus

Având în vedere faptul că facturile la energie electrică au crescut mult în ultima vreme, tot mai mulți oameni vor să știe cât consumă, de fapt, o instalație de brad. Specialiștii recomandă să cumpărăm luminițe de Crăciun cu LED. Deși sunt mai scumpe, ele consumă mai puțin față de cele cu incandescență.

În medie, o instalație de brad cu 100 de becuri consumă 20-30 wati, iar maximul ar ajunge undeva la 42 -46 wați. Instalația de brad clasică consumă în total 292,5 wați, aproximativ 0,29 kilowați, pe parcursul a 372 de ore. Ne duce la un total de aproximativ 109 kWh, unitatea pe care o veți vedea pe factura de energie.

În schimb o instalație cu LED consumă între 5 și 10 wați pe oră, ceea ce înseamnă un consum de energie extrem de scăzut. Dacă va fi folosită o lună întreagă, timp 10 ore pe zi, adică 300 de ore în total, instalația de brad cu 100 de becuri ar consuma în jur de 2,25 kWh. Prețul total pe cap de client ar fi de aproximativ 3 lei.

Recomandări din partea specialiștilor pentru montarea instalației de brad

E bine să fim precauți și să ținem cont de anumite sfaturi date de specialiști. Spre exemplu, dacă instalația de brad va fi montată afară, este de preferat ca aceasta să fie alimentată cu baterii. Dacă aveți de gând să le conectați la curentul electric, evitați ca acestea să fie în contact cu metale. Cel mai bine este să fie asigurate cablurile, mai exact, dacă se află într-o stare bună, sunt impermeabile, iar becurile nu ridică temperatura.

De asemenea, este recomandat ca atunci când nimeni nu este acasă, să deconectați conexiunile de lumină.

Cum așezi corect instalația luminoasă în brad

Instalația luminoasă este cea care se așază prima în brad, înainte de a fi împodobit cu globulețe sau alte accesorii. Se recomandă să pui luminițele numai pe crengile mari, viguroase, pentru mai multă siguranță. Dacă sistemul de beculețe are mai multe culori diferite, nu te teme să le combini pentru că nu există reguli în această privință.

Suspendarea instalației luminoasă pe orizontală este cea mai folosită tehnică atunci când bradul este împodobit. Este destul de simplu: începe din partea de sus sau de jos a bradului, în funcție de preferințe. Înfășoară luminile peste și sub ramurile bradului.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Vladimir Drăghia, despre viața cu două fetițe
7.3 47 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *