Cât de des trebuie spălat sutienul, de fapt. Greşeala pe care o fac aproape toate femeile

Cât de des trebuie să speli sutienul după purtare. Multe femei fac această greşeală şi îşi pun sănătatea în pericol.
Cât de des trebuie spălat sutienul, de fapt. Greşeala pe care o fac aproape toate femeile

La ce perioadă trebuie spălat sutienul, unul dintre articolele de lenjerie intimă indispensabile. Acest articol vestimentar are un rol important în confortul de fiecare zi. De aceea, ne însoțește cu fiecare ținută.

Probabil nici nu știi cât de des ar trebui să-l speli, pentru că este un item delicat. Mai ales sutienele din dantelă își pierd repede forma, de aceea trebuie îngrijite cu atenție. Cu atât mai mult, dacă ai anumite sutiene favorite, sigur vei dori să le poți purta cât mai mult. Totuși, dacă deocamdată nu știi cât de des ar trebui spălată lenjeria intimă, iată ce sfaturi oferă experții. Sigur ai greşit şi tu până acum.

La ce perioadă trebuie spălat sutienul

La ce perioadă trebuie spălat sutienul

Deși nu există anumite reguli scrise despre cât de des ar trebui să speli un sutien, iată perioada recomandată de experți. Conform indicațiilor acestora, sutienul este indicat să fie spălat la fiecare două sau trei utilizări. Însă totul depinde de situație și această perioadă ar putea chiar să fie extinsă până la 6 utilizări.

Iată și explicațiile oferite de un medic dermatolog, referitoare la spălarea corectă a sutienului. „Ar trebui să vă spălați sutienele cel puțin o dată pe săptămână. Dacă așteptați mai mult, o să acumulați o cantitate mai mare de murdărie, transpirație și bacterii.” A spus dr. Joshua. Zeichner, un dermatolog din New York.

Ce recomandă specialiștii

În legătură cu același subiect, Mary Begovic Johnson, șeful Departamentului de Comunicare Științifică la Procter & Gamble, subliniază următoarele. Fiind vorba de un articol vestimentar care intră în contact direct cu pielea noastră, trebuie să-l spălăm frecvent. „Sutienele sunt în contact intim cu corpul tău. De aceea, recomandăm să le spălăm după ce le-ați folosit de cel mult de trei ori. Și după fiecare utilizare dacă transpirați mult.” Dar ceea ce cu siguranță NU ar trebui să faci este să le speli zilnic.

Dacă speli sutienul de fiecare dată când îl folosești, își pierde calitatea. Totodată, sutienul ajunge să-și piardă suportul pentru bust, elasticitatea și forma inițială. Desigur, sutienele sport trebuie spălate după fiecare sesiune de sală.

Cât de des ar trebui schimbat sutienul? Unii experți susțin că ar trebui să înlocuim un sutien la fiecare 6 sau 8 luni, pentru că dacă este curățat la mașina de spălat își pierde forma. În timp nici materialul elastic nu va mai dura mult. În plus, este recomandată spălarea manuală a sutienelor pentru a nu se strica și deforma.  Trebuie lăsate în apă călduță, apoi spălate cu un săpun de calitate și apă la o temperatură potrivită.

Pentru a prelungi viața sutienului tău nu-l spăla niciodată cu apă fierbinte. De asemenea lasă-l să se usuce în aer liber, deoarece uscătorul le strica. Daca urmează să-l speli la mașina de spălat, alege un program pentru haine delicate și o temperatura sub 30°C.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce spune Kamara despre lista cu concurenți Survivor All Stars
7.7 25 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *