Cât de gravă este starea de sănătate a lui Florin Piersic, de fapt. Anunțul făcut de reprezentanții spitalului: “Vulnerabil prin vârsta și bolile asociate”

Ce se întâmplă cu actorul în aceste momente

Scris de: Daoud Andra

09 May. 2024

Florin Piersic a fost transferat la București pentru tratament, în urmă cu câteva zile. Actorul a fost internat la spitalul Matei Balș, dar urmează să fie transferat la o altă unitate medicală, pentru a nouă operație. Care este starea lui în acest moment.

Cum se simte Florin Piersic, după ce a fost transferat la București

În urmă cu două zile, actorul Florin Piersic a fost transferat de la Cluj-Napoca la București, cu o aeronavă SMURD. Acesta a fost internat la spitalul de boli infecțioase Matei Balș, însă în cursul zilei de joi urmează să fie transferat la Foișor, pentru o nouă operație, potrivit unor surse medicale, citate de Antena 3 CNN.

Reprezentanții spitalului Matei Balș au transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, care este starea de sănătate a marelui actor în acest moment. Florin Piersic este stabil, însă vârsta înaintată (n.r. 88 de ani) și afecțiunile de care suferă reprezintă un risc pentru el.

Vezi și: Ce profesie are și cum arată soția lui Florin Piersic. Imagine rară, Anna Török se ține departe de lumina reflectoarelor

”Domnul Florin Piersic este stabil în acest moment, însă vorbim despre un pacient vulnerabil prin vârstă și bolile asociate. Este vorba un proces infecțios extins, care are că surse principale focarele de la nivelul cordului și proteza de la genunchi. Pacientul se află în evaluare și supraveghere multidisciplinară (boli infecțioase, ortopedică, cardiologică) pentru cea mai bună abordare terapeutică.

Domnul Florin Piersic va fi transferat în această dimineață la Spitalul Foișor pentru tratament ortopedic. Situația medicală a pacientului face ca intervenția ortopedică să nu fie lipsită de riscuri, dar ea este absolut necesară pentru îndepărtarea sursei de infecție. După intervenția ortopedică pacientul va continua tratamentul procesului infecțios”, conform comunicatului de presă.

Actorul va fi operat din nou

Când au început problemele de sănătate

Florin Piersic a ajuns la spital la finalul lunii aprilie, după ce s-a simțit rău, în urma unui spectacol. Marele actor a fost internat inițial la Spitalul Militar din Cluj-Napoca, unde a suferit o intervenție chirurgicală la genunchi, din cauza unei infecții.

Ulterior, artistul a fost transferat la Institutul Inimii din Cluj, în urma unor complicații cardiace. După ce a stat câteva zile internat la terapie intensivă și a primit tratament pentru inimă, familia a cerut transferul la București. Marți, 7 mai, Florin Piersic a fost transferat cu o aeronavă SMURD în Capitală și internat la Matei Balș.

Vezi și: Medicul care l-a operat pe Florin Piersic face primele declarații: “Stimulatoarele cardiace nu pot face așa ceva”. Cum se simte actorul

Medicii de acolo au decis, în urma investigațiilor, să îl trimită la Foișor, unde va suferi o nouă intervenție, pentru îndepărtarea protezei de la genunchi. Urmează o perioadă de tratament și recuperare pentru marele actor. Medicii trebuie să îndepărteze infecția din organism, dar să îi monteze și un nou stimulator cardiac, pentru problemele pe care le are la inimă.

”În mod clar este stabil și când spun stabil mă refer la situația în care nu e în terapie intensivă și nu a fost din primul moment. Nu este o situație medicală care să-i pună viața în pericol în acest moment. Adică nu e o situație de gravitate, așa cum am auzit în diverse surse și cred că e important de spus lucrul acesta, dar într-adevăr este un pacient vulnerabil prin vârstă, prin bolile asociate și un lucru pe care nu-l are în raport cu această infecție. Asta se întâmplă și dacă ar fi avut, de exemplu, o pneumonie sau o viroză. În mod clar trebuia să fie supravegheat extrem de atent, așa cum se întâmplă acum”, a declarat dr. Adrian Marinescu, de la Matei Balș.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *