Cât detergent pudră se pune la o spălare, de fapt. Greșeala pe care o fac multe persoane

Pune doza recomandată de producători
Cât detergent pudră se pune la o spălare, de fapt. Greșeala pe care o fac multe persoane

Atât pentru montarea unei mașini de spălat, cât și pentru dozarea detergentului necesar unei spălări, producătorii au indicațiile necesare pe care utilizatorii ar trebui să le respecte cu strictețe. Aceste indicații, desigur, au un motiv, astfel că cine se vede în fața lor, ar face bine să le și aplice. Află în articolul de față cât detergent să folosești pentru a nu deteriora nici hainele și nici mașina de spălat.

Cât detergent să pui atunci când îți speli rufele

Deși mulți dintre noi ignorăm dozele recomandate, acest lucru poate dăuna obiectelor noastre. Un exces de detergent poate cauza haine pătate, cedarea țevilor, depuneri de produs pe componentele sertarului și acumulări de reziduuri în cuva mașinii de spălat. Ca să nu te confrunți cu aceste probleme, apelează la acest ajutor recomandat de specialiști. Învață cât detergent să pșui, în funcție de tipul de detergent folosit: capsule, lichid sau pudră.

Desigur, totul depinde și de cantitatea de haine pe care le introduci în mașina de spălat. Mulți dintre noi se gândesc că au pus prea puțin detergent atunci când hainele lor nu sunt atât de curate pe cât sperau. Problema este, de fapt, că am pus prea multe haine, nu prea puțin detergent, ceea ce duce și la risipa acestuia, și la haine insuficient spălate, dar și la problemele aparatului electrocasnic.

Iată și câteva indicii care îți indică faptul că ai folosit prea mult detergent:

  • Miros puternic la deschiderea mașinii de spălat;
  • Hainele apar ușor uleioase sau rămân rigide odată ce sunt călcate;
  • Pete mici care apar pe ușa tobei;
  • Compartimentul pentru detergent are depuneri de produs.

Cantitatea ideală în funcție de tipul de detergent

Așadar, măsurătoarea corectă, în funcție de tipul de detergent folosit trebuie calculat pe baza unei căni gradate speciale pentru detergent. În cazul detergentului lichid, pentru o cantitate rezonabilă de haine, se va adăuga doar până la prima linie. Dacă este o încărcătură mai mare, vei avea nevoie până la a treia linie. Mai pe înțelesul tuturor, dacă nu speli țesături ce ocupă mult din mașina de spălat, ca de exemplu pături, pilote, așternuturi, nu trebuie să umpli nici jumătate din sertarul pentru detergent.

În ceea ce privește detergentul pudră, acesta este ales de cele mai multe ori, mai ales de persoanele care spală zilnic sau des. Compartimentul pentru detergent ar trebui să fie plin numai în cazul unor încărcături mari de rufe, dar pentru acest lucru, bine ar fi să existe o mașină cu o capacitate mai mare. Pentru o mașină de spălat ce nu suportă o încărcătură foarte mare, doza recomandată este situată între prima și a treia linie.

Dacă folosești detergent tip capsulă, la o spălare de rufe de cantitate normală, ar trebui folosită o singură capsulă. În funcție de cât ai de spălat, suplimentează numărul de capsule, dar nu mai mult de trei bucăți la o spălare mai cantitativă.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce se va întâmpla când Regele Charles moare. Totul despre operațiunea Podul Menai, ce presupune acest cod
7.7 10 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *