Cât plătesc vedetele autohtone, stabilite în alte țări, pentru pâine, cartofi și benzină. Rona Hartner, din Franța: ”Mi se par unele prețuri mai mari în România, raportat la salarii” EXCLUSIV

Cum au resimțit vedetele aceste schimbări

Prețurile la alimente și la carburanți au explodat în toate colțurile lumii, după cei doi ani grei de pandemie și izbucnirea războiului din Ucraina. Reporterii Ego.ro au stat de vorbă cu nume sonore din showbiz-ul autohton, care locuiesc în Franța, Italia, Belgia, Grecia, dar și în SUA și în Costa Rica, prilej de a afla cât costă în țara lor de adopție o pâine, un litru de benzină, dar și un kilogram de cartofi. Actrița Rona Hartner, care locuiește atât în Franța, cât și în România, susține că, deși unele prețuri par identice, situația diferă, salariile românilor fiind cu mult mai mici.

Ce spun vedetele autohtone, stabilite peste hotare, despre prețurile care au explodat

În România, un kilogram de cartofi costă cam 2, 5 lei, un litru de benzină, peste 7 lei, iar kilogramul de pâine ajunge la 9 lei. Iată însă câți bani scot din buzunar vedetele noastre, stabilite pe alte meleaguri, pentru aceleași produse.

Prețurile oferite au fost calculate în dolari și în euro. Ca să vă faceți o idee, adăugăm și cursul valutar din această perioadă: 1 euro- 4,9052 lei, iar un dolar SUA- 4,8852 lei.

Dragoș Dolănescu, stabilit în Costa Rica: ”O pâine costă acum în jur de un dolar și 25 de cenți, cea mai ieftină”

Dragoș Dolănescu, stabilit în Costa Rica, lucrează ca psiholog, după expirarea mandatului de deputat. Totul s-a scumpit și acolo, după pandemie și izbucnirea războiului din Ucraina:

”O pâine costă acum în jur de un dolar și 25 de cenți, cea mai ieftină, un kilogram de cartofi, în jur de 2 dolari și 25 de cenți. Și benzina s-a scumpit, costă cam cât o pâine. Sunt foarte mulți oameni săraci, mulți șomeri. Noroc că s-a mai reluat turismul, anul acesta, iar mulți au revenit la locurile de muncă”, ne-a spus fiul regretatului solist Ion Dolănescu, în exclusivitate pentru Ego.ro

Dragoș Dolănescu și fiul lui, în Costa Rica
Dragoș Dolănescu și fiul lui, în Costa Rica

Silvia Lăuneanu deține un apartament la New York: ”Un galon de benzină (aproape 4 litri) costă cam 6-7 dolari”

Silvia Lăuneanu, solista trupei D La Vegas, ne-a vorbit despre prețurile din New York, unde deține un apartament:

”Prețurile în USA diferă oarecum de la un stat la altul, la New York lucrurile sunt destul de scumpe. Un galon de benzină (aproape 4 litri) costă cam 6-7 dolari. Pâinea e de mai multe feluri, iar prețul poate să fie între 2-3 dolari și chiar 6-7. Un kilogram de cartofi costă 2-3 dolari. Recent am fost la New York, m-am întors în România acum câteva zile”.

Silvia Lăuneanu
Silvia Lăuneanu

Văduva Cornelia Patrichi s-a mutat în Italia: ”Pâinea pe care mi-o cumpăr zilnic este cu 20% mai scumpă”

Cornelia Patrichi, fosta mare dansatoare, s-a mutat în Italia, după decesul soțului ei, Cornel Patrichi. Și ea se confruntă cu marile creșteri de prețuri:

”În general, produsele de primă mână s-au scumpit cu 50%, la fel și benzina, iar motorina mai mult. Pâinea, de exemplu, pe care mi-o cumpăr eu zilnic, s-a scumpit cu 20%”.

În Italia pâinea se vinde la kilogram, sunt vreo 30 de feluri, la prețuri cuprinse între 1 și 3 euro kilogramul. Iar zilele acestea, benzina a ajuns la 1,65 euro litrul, iar motorina la 1,8 litrul.

Rona Hartner, stabilită de 24 de ani în Franța: ”Cartofii încep de la 2 euro kilogramul. Mi se par unele prețuri mai mari în România, raportat la salariile de aici”

Rona Hartner, stabilită în Franța, s-a întors în România pentru filmările la ”Te cunosc de undeva ”(Antena 1), prin urmare s-a familiarizat și cu prețurile din București. Ea ne-a spus cam cât costă o pâine, kilogramul de cartofi și un litru de benzină în Franța. Prețurile de acolo sunt cam la fel cu cele de aici, cu marea diferență că salariul românilor este net mai mic:

”Locuiesc în Franța de 24 de ani. Prețul pentru o pâine pleacă de la 1,60 euro baghetă tradițională, dar găsești și pâine bio din cereale la 12 euro o pâine de un kilogram. Cartofii încep de la 2 euro kilogramul, iar litrul de benzină e aproape 2 euro. Mi se par unele prețuri mai mari în România, raportat la salariile de aici. O pâine în România e cam 8 lei, iar în Franța o pâine ciabatta costă 99 cenți”, ne-a spus artista, în exlusivitate pentru Ego.ro

Vedeta TVR Maria Andrei locuiește și în Grecia: ”O pâine simplă e cam un euro. Pare însă mai ieftin să trăiești în România”

Vedeta TVR Maria Andrei, fost fotomodel, locuiește și în Grecia, unde se va afla și luna viitoare:

”În luna decembrie mergem iar în Grecia. Dar, prețurile nu sunt mici nici acolo. Cam 2, 094 euro, un litru de benzină, o pâine simplă costă cam 1 euro, iar kilogramul de cartofi, tot cam așa. Pare însă mai ieftin să trăiești în România. Dar, depinde unde îți faci cumpărăturile și aici și acolo. Noi, românii, avem mai multe “delicatese”… împachetate. Grecii gătesc “în casă” mai mult decât noi. Ei mănâncă multă carne, ca idee, chiftele, fripturi, cu cartofi sau orez. Sau aleg un gyros”.

Maria Andrei trăiește în Grecia
Maria Andrei trăiește în Grecia

Mihai Onilă de la AXXA, despre traiul în Belgia: ”Prețurile sunt duble, ca peste tot în lume. O pâine costă 1,5-2 euro”

Solistul trupei AXXA, Mihai Onilă, stabilit în Belgia, ne-a vorbit despre explozia prețurilor la alimente și carburanți:

”În Belgia, prețurile sunt duble, ca peste tot în lume. O pâine costă 1,5 – 2 euro, iar un kilogram de cartofi costă 1-1, 2 euro/ kg”, ne-a spus Mihai. Deși îi despart peste 2.000 de kilometri, Mihai păstrează legătura cu fratele lui, Gabriel Onilă, alături de care a cântat în trupa AXXA: ”Vorbim des, de câteva ori pe lună. În curând, voi reveni în România”.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Erika Isac, detalii despre noul iubit “Este un bărbat extraordinar!”
7 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Nu-ți ies șnițelele fragede și pufoase? Ai nevoie de acest ingredient secret care face toată...
BOMBA BOMBELOR! Laura e iubita celui mai în vogă fotbalist de la Real Madrid! Ar...
ȘOC! 5 vedete din România care au devenit mame după 40 de ani. Nu te...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat /...
Clipe de coșmar trăite de Ramona Olaru în Egipt! Și-a pierdut pașaportul și a fost...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
Horoscop 25 Aprilie 2024. Gemenii vor avea succes din punct de vedere financiar, iar Racii...
Horoscop Zilnic Joi 25 Aprilie 2024. Vibrația astrologică a zilei se descrie ca fiind una...
Verifică dacă ești pe listă: astăzi, 5 zodii primesc vestea mult așteptată
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl...
SURPRIZĂ în showbiz! Au devenit părinți pentru prima dată și au dezvăluit prima fotografie cu...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *