Cât rezistă sarmalele în congelator, de fapt. Nu mai face această greșeală uriașă

Regulile de care să ții cont
Cât rezistă sarmalele în congelator, de fapt. Nu mai face această greșeală uriașă

Poate ți s-a întâmplat și ție ca după ce ai încheiat masa cu întreaga familie să mai rămână sarmale. Ce faci cu ele? Cele mai multe din gospodine se gândesc să le pună la congelator pentru a le putea savura și altădată. Cât timp pot fi lăsate acolo?

Cât timp poți păstra sarmalele în congelator

Sarmalele sunt nelipsite de pe mesele românilor, mai ales în zilele de sărbătoare. În cazul în care după ce mâncat toată lumea mai râmăn câteva, nu te gândi să le arunci. Păstrează-le în congelator pentru a te bucura și altădată de ele, fără să fie nevoie să le prepari din nou.

În mod normal, sarmalele trebuie ținute maximum cinci, șase zile deoarece apoi calitatea cărnii începe să se degradeze. Dina cest motiv este indicat să le păstrezi în congelator. Nu este deloc indicat, mai ales pe timp de vară, să fie ținute foarte mult la temperaturi ridicate pentru că se strică foarte repede iar riscul de a face inoxicație alimentară este foarte mare.

Cea mai bună metodă de a păstra sarmalele este într-o caserolă care se închide etanș, apoi puse în congelator. Acestea pot sta înghețate chiar și aproximativ 10 luni dacă ele sunt gătite anterior. Ele pot fi puse în congelator chiar și înainte de a fi fierte. În această situație trebuie să ții cont de faptul că timpul de păstrare al acestora va fi doar de 3-4 luni. În cazul contrat varza se va sfărâma atunci când le vei pune la fiert.

Atunci dând vrei să le consumi este important de știut că acestea trebuie dezghețate în frigider. Nu este deloc recomandat ca ele să se dezghețe la temperatura camerei pentru că exist riscul ca ele să se strice. De asemenea, nu încerca să le recongelezi, pentru că se vor strica.

Vezi și – Cât timp poți păstra carnea de mici la congelator. Mulți români fac greșeala

Ce trebuie să faci cu alimentele, înainte de a le pune în congelator

Congelarea alimentelor este o modalitate bună de a evita risipa alimentară. Pentru a păstra alimentele în condiții optime în congelator, este important să ții cont de anumite reguli. Un lucru esențial înainte de congelare este ca orice aliment să fie răcit complet, la temperatura camerei.

Un alt aspect, de care să ții cont este modul de ambalare a preparatelor pe care vrei să le congelezi. Pentru a evita formarea gheții și a proteja alimentele de aer și umiditate, este important să le împachetezi bine înainte de a le pune în congelator.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este și cum arată sora lui Klaus Iohannis
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *